SKRILI SO SE

Slovenski poveljnik spregovoril po napadu na bazo v Iraku (VIDEO)

Erjavec je dejal, da jih je dolgo zelo skrbelo.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo

V oporiščih, na katera je danes ponoči Iran izvedel raketna napada, so bili tudi pripadniki Slovenske vojske. V video konferenci s predsednikom države Borutom Pahorjem in z obrambnim ministrom Karlom Erjavcem je poveljnik 3. kontingenta na misiji Neomajna odločenost v severnem delu Iraka spregovoril o tem, kaj se dogajalo in kako so se obvarovali, ko so Iračani napadli.

»Danes nekje ob 1.30 sta v okolico baze prileteli dve raketi. Pred tem smo dobili obvestilo,« je na kratko opisal dogajanje in dodal, da so se vojaki skrili v bunker in tam počakali do približno 5. ure.


»Srečni smo, da ste živi in zdravi,« je poveljnika nagovoril predsednik Pahor.

»Vsi, ki smo šli na to misijo, smo vedeli, kam prihajamo. Fantje so odreagirali profesionalno, tako kot se od nas pričakuje,« je povedal poveljnik in dodal, da je to normalen del, ki se tam lahko zgodi. Dodal je še, da je urjenje varnostnih sil začasno ustavljeno.
 
Preberite še: Izredne razmere: v nočnem napadu ogroženi tudi slovenski vojaki

»Res smo veseli, da je vse v redu. Zelo nas je skrbelo, ker dolgo nismo imeli informacij, kaj se je dogajalo. Rad bi se vam zahvalil za delo, ki ga opravljate, in pogum, ki ga izkazujete,« pa je še dejal Erjavec.

Načelnica GŠSV generalmajorka Alenka Ermenc pa je dodala, da je vesela, da so se pravočasno evakuirali po postopkih, ki so predpisani za take primere.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije