»UMAZANE ŽIVALI«

Slovenski politik je mnoge razburil z žaljivim voščilom za božič

Državni sekretar Štromajer se je pozneje opravičil, a nekateri menijo, da je voščilo zrelo za njegov odstop.
Fotografija: Voščilo državnega sekretarja Jerneja Štromajerja je razburila mnoge. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Voščilo državnega sekretarja Jerneja Štromajerja je razburila mnoge. FOTO: Zaslonski posnetek

Na božični večer in na božič je na twitterju vladalo nepraznično vzdušje. Državni sekretar na šolskem ministrstvu Jernej Štromajer je po mnenju mnogih z božičnim voščilom šel predaleč. Objavil je namreč fotografijo z napisom Vesel božič, umazane živali (Merry Christmas, ya filthy animals).


Zaradi žaljivega citata pozivi k odstopu


Državni sekretar na šolskem ministrstvu Jernej Štromajer. FOTO: Leon Vidic, Delo
Državni sekretar na šolskem ministrstvu Jernej Štromajer. FOTO: Leon Vidic, Delo
Komentatorji, predvsem tisti, ki se spogledujejo z desnico, so bili prepričani, da je sekretar, ki prihaja iz stranke SD, naredil nedopustno napako, ki da je zrela za odstop, drugi pa so samo menili, da gre za »nerodno izbran citat iz 27-let starega prazničnega filma Sam doma« in da se je s tem pokazal, da je »nezrel in neodgovoren«, ker je želel biti »kul«.



Na njegovo voščilo se je odzvala tudi pisateljica, publicistka in svetovalka za odnose Milena Miklavčič (nelektorirano). »Kadar se vklopim na twitter in vidim ta ogaben tvit, se resno sprašujem, smo Slovenci še normalni, smo res brez ponosa in časti, da dovoljujemo takšno poniževanje.« Spet drugi pa so bili mnenja, da se je v preteklosti zgodilo več hujših žalitev, sovražnega govora, korupcije, pa ni nihče odgovarjal, zato tudi neprimerno voščilo ni ravno razlog za odstop.


Državni sekretar se je po dobrem dnevu po objavi opravičil


Po celem dnevu se je Štromajer spet oglasil. Kot kaže, je uvidel, da je bil zapis neprimeren, za kar se je prizadetim opravičil: »Objava je najbolj znani citat iz božične klasike Sam doma, ki so jo mnogi žal pozabili. Nikogar nisem želel žaliti, zato se vsem, ki sem jih s tem morebiti prizadel, opravičujem. Ta film smo številni gledali in se ob njem smejali ob božičnih večerjah z družino. Želim vam miren božič.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije