15 MILIJONOV

Slovenski policist na glas razmišljal o ugrabitvi Karnerjevih

»Vem, da ne bi smel, a kaj vse se ne bi smelo, pa se dela.«
Fotografija: Iztok Kustec. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Iztok Kustec. FOTO: Facebook

KOPER – Pred kratkim so Američani razpisali nagrado za informacije, ki bi privedle do aretacije ali obsodbe Slovencev Mihaela KarnerjaLenke (Alenke) Karner in Matevža Karnerja. Tisti, ki bi jih zagotovil, bi lahko v žep pospravil do pet milijonov ameriških dolarjev za vsakega (ali 4,46 milijona evrov).

Regionalni direktor ameriškega urada za boj proti drogam Kevin Scully in ameriški tožilec Andrew Lelling sta v Slovenijo sporočila, da bi zadostovale že informacije o tem, kdaj bo kdo od Karnerjev prečkal mejo z Italijo, saj jih tam oblasti ZDA lahko primejo. Z Italijo imajo namreč (drugače kot s Slovenijo) sklenjen sporazum o izročanju. 

Lepega dne dobiš na mizo ponudbo

Verjetno je marsikateri Slovenec potihoma pomislil, da bi kaj takšnega storil in zaslužil 15 milijonov. Nobena izjema ni policist Iztok Kustec, ki na facebooku večkrat opozarja na domnevne pomanjkljivosti v sistemu. Njegov zapis objavljamo v izvirniku (nelektorirano): 

»Ko 15 let treniraš skoraj vsak dan, se pripravljaš na nepredvidljive situacije, kako odreagirati v stresnih situacijah, studiraš metodiko, taktiko, porabiš pol družinskega proračuna za svoje kovinske igračke, nisi sprejet v specialno enoto, ker ti manjka en papir, a dobro ves, da mas ti to v sebi... Kljub vsemu vztrajaš v vsem tem cirkusu, za dve socialni pomoči. A enega lepega dne dobiš na mizo ponudbo, da izslediš, zapakiraš in dostaviš paket v Italijo na prevzem. O tem razmišljam, čeprav vem, da ne bi smel, a kaj vse se ne bi smelo pa se dela.«

Kot je Kustec potrdil za naš portal, se je njegov zapis nanašal na Karnerjeve. Prepričan je, da v Sloveniji vlada sistem, ki prav spodbuja kriminal.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije