Slovenski luksuz na bone bo, a cen ne mislijo spustiti

Za nočitev je v nekaterih slovenskih hotelih, v katerih dopustujejo predvsem tuji turisti, treba odšteti več sto evrov.
Fotografija: Grand Hotel Sava Rogaška Slatina. FOTO: Grand Hotel Sava Rogaška Slatina
Odpri galerijo
Grand Hotel Sava Rogaška Slatina. FOTO: Grand Hotel Sava Rogaška Slatina

Slovenski turizem se je zaradi koronakrize znašel na hudi preizkušnji. Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je celo dejal, da je na kolenih ter Slovence večkrat pozval, naj letošnji dopust preživijo doma. Vlada se je reševanja turizma lotila tudi z vavčerji oz. turističnimi boni, s katerimi skuša zadržati turiste doma in s tem pomagati k okrevanju slovenskega turizma. A luksuznih namestitev, v katerih večinoma svoj dopust preživljajo tuji petični turisti, slovenski turisti verjetno ne bodo rešili. Za nočitve v takšnih hotelih je namreč treba odšteti tudi po več sto evrov na osebo, česar si povprečna slovenska družina, ki ima dva mladoletna otroka, verjetno ne bo privoščila.

V Termah Krka (Hotel Otočec), ljubljanskih Union hotelih, Hotelu Sava Rogaška, Vili Planinka in portoroškem Kempinski Palaceu smo preverili, ali bodo sploh sprejemali turistične bone in na kakšen način so se pripravili in prilagodili slovenskim turistom. Prav vsi so potrdili, da bodo sprejemali bone.

Vprašanja smo poslali še v tri hotele s petimi zvezdicami, in sicer ljubljanski hotel Intercontinental, Grand Hotel Toplice Bled in hotel Aleksander v Rogaški Slatini, a odgovorov nismo dobili.

Prilagodili se bodo pričakovanjem


V Termah Krka, ki poleg luksuznega hotela na Otočcu upravljajo tudi s Termami Šmarješke Toplice, Termami Dolenjske Toplice in Talaso Strunjan pravijo, da so vse hotelske, športne, gostinske in velnes dejavnosti prilagodili navodilom pristojnih strokovnih institucij.

»V naših poslovnih enotah so bili tudi pred letošnjo epidemijo v večini domači gostje, ki so ustvarjali v povprečju dve tretjini vseh nočitev na leto. Ponudbo in promocijo storitev in programov pa bomo zdaj še bolj prilagodili njihovim potrebam in pričakovanjem, saj predvidevamo, da bo potovanj v druge države malo. Gradimo na konkurenčnih prednostih, kot so zdravo naravno okolje, bogastvo termalne in morske vode ter talasoterapije, zdravstvena ekipa, ponudba programov za bolj zdravo življenje in krepitev imunskega sistema, obilica športnih in sprostitvenih aktivnosti na prostem, osebna obravnava gostov ter lokalno pridelana in sezonsko obarvana hrana,« je pojasnila Andreja Zidarič.

Dve osebi bosta za noč z zajtrkom v hotelu Hotel Grad Otočec - Relais Chateaux odšteli najmanj 294 evrov, cene pa se lahko za štiri osebe dvignejo vse do tisoč evrov.  

Vila Planinka. FOTO: Vila Planinka
Vila Planinka. FOTO: Vila Planinka

Butični hotel Vila Planinka cilja na VIP doživetja


V butičnem hotelu Vila Planinka pravijo, da so veseli, da bodo Slovenci imeli priložnost, da spoznajo, kako lepa je naša domovina. »Veseli pa nas tudi dejstvo, da Vila Planinka in Jezersko ponujata oddih v vseh letnih časih in v vseh vremenskih razmerah. Enako bomo vsem omogočili tudi uporabo bona v Hotelu Jama, ki velja za enega najbolj kultnih hotelov v Sloveniji, zaradi bližine kar dveh svetovnih atrakcij – Postojnske jame in Predjamskega gradu – in izhodišč za različne športne aktivnosti pa je idealen kraj tudi za vikend z družino.«

Mateja Rosa iz Vile Planinke še dodaja, da se v Vili Planinka že od začetka prilagajajo domačim in tujim gostom. »Ponujamo številne zunanje in notranje aktivnosti, namenjene parom ali tudi manjšim skupinam: od vodenih tur po okoliških hribovjih in gorah do nočnega 'starwalka' – navsezadnje je prav Jezersko svetlobno najmanj onesnaženi kraj v Sloveniji. Naši gostje lahko dolino spoznavajo tudi z električnimi kolesi, spoznajo Slovenijo na nekoliko drugačen način – z VIP-poletom nad našo lepo deželo, ekskluzivne VIP-obiske pa smo za goste Vile Planinka pripravili tudi v Parku Postojnska jama. Vila je namenjena sproščanju in razvajanju v zasebnem velnesu, s prav posebnim popotovanjem po Sloveniji pa vas bo z vinsko degustacijo popeljal naš vinski strokovnjak z najbolj reprezentativno zbirko izključno slovenskih vin.

V Rogaško Slatino ali Portorož?

 
Rogaška Slatina je znana po tem, da njen turizem živi predvsem zaradi tujih gostov. V Grand Hotelu Sava Superior pravijo, da so posebej za slovenske turiste pripravili poseben program MOJA ROGAŠKA, ki je zasnovan na bazi nočitve z zajtrkom. »S programom želimo gostom predstaviti tudi znamenitosti in posebnosti Rogaške Slatine ter bližnje okolice, ker menimo, da so za slovenskega gosta premalo znane. V sam program smo vključili tudi izposojo kolesa kot tudi palic za nordijsko hojo, saj je v okolici šest sprehajalnih poti, 15 kolesarskih poti, Muzej ANIN Dvor, zbirka kaktej, tri tematske poti in še veliko drugih znamenitosti, ki bodo popestrile bivanje v Rogaški Slatini. Zaradi neokrnjene narave, mineralne in termalne vode, ki je edina v naših bazenih, bomo vsekakor poskrbeli za krepitev zdravja in dvig imunskega sistema naših gostov,« je pojasnil Aleš Topolšek in dodal, da je zdravje gostov na prvem mestu in da so se zdaj bolj kot kdaj prej zavezali h kakovosti storitev. Za nočitev z zajtrkom in večerjo se v rogaškem hotelu cena za dve osebi prične pri 185 evrih. 

Bodo slovenski hoteli s petimi zvezdicami znali približati svoje cene slovenskim turistom? FOTO: Elen11 Getty Images/Istockphoto
Bodo slovenski hoteli s petimi zvezdicami znali približati svoje cene slovenskim turistom? FOTO: Elen11 Getty Images/Istockphoto

Slovenskih turistov se veselijo tudi v portoroškem Kempinski Palaceu. Pravijo, da so pripravili različna tematska doživetja. »Svojo pripravo ponudbe fokusiramo bolj na tematske in doživljajske vsebine in prek tega nagovarjamo goste,« je povedala Petra Zierer. V Kempinskem bodo sprejemali turistične bone, saj gre za plačilno sredstvo. Cen pa za slovenske turiste ne nameravajo spuščati. »Cen trenutno ne mislimo nižati oz. prilagoditi slovenskim gostom, teh ne diferenciramo glede na nacionalnost. Zasedenost za poletne mesece je dobra, rezervacije so pričele prihajati, tako da pričakujemo uspešno sezono,« je še zapisala. Za dvoposteljno sobo, ki vključuje zajtrk, se cene začnejo pri 275 evrih na noč. 
 

Ljubljanski hoteli čakajo slovenske popotnike


Ljubljanska skupina hotelov Union, v katero spada kar pet hotelov v središču Ljubljane (Grand hotel Union, uHotel, Hotel Lev, Central hotel in The Fuzzy Log), pozdravlja uvedbo bonov. Pravijo, da jih bo mogoče pri njih uveljavljati od 19. junija do 31. decembra 2020. »V sklopu trženjskih aktivnosti je seveda delež namenjen tudi slovenskim popotnikom, ki želijo brezskrbno in malce drugače raziskovati prestolnico v objemu storitev naših hotelov,« je pojasnila Maja Kosem, vodja marketinga pri skupini Union hotelov. Za dvoposteljno sobo z zajtrkom se cene začnejo pri 164 evrih. 
 

Preberite še: Bodo slovenski hoteli in kompleksi letos žepu prijaznejši?

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije