POBESNEL JE

Slovenskemu poslancu prekipelo: kolege zmerjal s svinjami

Poslanec Miha Kordiš je svojo jezo zlil kar na spletu.
Fotografija: Miha Kordiš je povedal svoje. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Miha Kordiš je povedal svoje. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – Državni zbor je sprejel spremembe štirih davčnih zakonov, s katerimi se razbremenjuje lestvica za odmero dohodnine, po drugi strani pa zvišuje obdavčitev kapitala in uvaja minimalna stopnja obdavčitve podjetij. V proračun se bo zato steklo manj denarja, a naj bi izpad nadomestili z učinkovitejšim pobiranjem davkov in s strožjim nadzorom. 

Poslanska večina pa vztraja pri podpori noveli zakona o socialnovarstvenih prejemkih, ki ukinja dodatek za delovno aktivnost, saj menijo, da dodatek prejemnike odvrača od aktivnega iskanja polne zaposlitve. Po drugi strani vladnemu predlogu najostreje nasprotujejo v Levici, kjer so prepričani, da gre za protisocialni ukrep. To je razburilo tudi njihovega poslanca Miho Kordiša, ki je svojo jezo zlil kar na facebooku in svoje kolege označil za svinje. Takole je zapisal (nelektorirano):

»Kdor od poslank in poslancev je včeraj podprl zvišanje lastne plače za 700 evrov letno in zato zavrtal 135 milijonov evrov luknje v proračun - danes pa to luknjo polni z jemanjem 200 evrov dodatka revno zaposleni materi samohranilki - je navadna svinja!
Za najboljše plače davčni privilegiji, za revne zaposlene prazen krožnik. Besen sem bolj, kot znam zapisati.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije