KORONAOKUŽBE

Slovenija v svetovnem vrhu po številu smrti, a imamo občino brez okužb

Statistika ni optimistična.
Fotografija: Slovenija ima zelo slabo statistiko, vendar obstajajo tudi izjeme. FOTO: Tomas Ragina
Odpri galerijo
Slovenija ima zelo slabo statistiko, vendar obstajajo tudi izjeme. FOTO: Tomas Ragina

Neslavni rekord v številu mrtvih zaradi novega koronavirusa je padel 17. novembra, ko je v enem dnevu umrlo 45 ljudi. Slovenija pa naj bi po nekaterih podatkih postala država z največ smrtmi zaradi koronavirusa v Evropi na sto tisoč prebivalcev. Uvrstila se je med države z največ smrtnimi žrtvami v Evropi, težko pa bi rekli, da je absolutno na prvem mestu, pravijo strokovnjaki.

V sredo je bila edina občina v Sloveniji brez potrjenih aktivnih okužb z novim koronavirusom Osilnica. Največji delež aktivnih okužb imajo še vedno v Prekmurju: v občini Kuzma je ta znašal 3,177 odstotka, sledijo Beltinci (2,865), Rogašovci (2,801) in Radenci (2,624). Med ostalimi občinami je najhuje v Preddvoru (2,543 odstotka).

Preberite tudi: Se bodo najmlajši šolarji vrnili v klopi? Kacin odgovarja


Pomurje s 14-dnevno pojavnostjo okužb z novim koronavirusom na sto tisoč prebivalcev ostaja krepko pred drugimi regijami. Kot ugotavlja soboška območna enota Nacionalnega inštituta za javno zdravje (Nijz), upada okužb še ne zaznavajo. Število novih primerov vsak dan niha podobno kot drugod po državi in se v Pomurju giblje med 150 in 200.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije