V PRIHODNJIH MESECIH

»Slovenija pričakuje migrantski val«

Pot proti zahodu večino vodi čez Slovenijo.
Fotografija: Podobe jeseni 2015: skupina beguncev in policist na poti iz zbirnega centra v Rigoncah proti namestitvenemu centru v Dobovi. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Podobe jeseni 2015: skupina beguncev in policist na poti iz zbirnega centra v Rigoncah proti namestitvenemu centru v Dobovi. FOTO: Jure Eržen, Delo

Po pisanju spletne strani Infomigrants.net slovenske oblasti opozarjajo na množičen prihod prebežnikov v Slovenijo oziroma skozi našo državo.

Citirajo italijansko tiskovno agencijo ANSA, češ da Slovenija pričakuje migrantski val, saj je trenutno ogromno število prebežnikov na meji med Bosno in Hrvaško. Po njihovem pisanju naj bi policijski vir dejal, da ocenjujejo, da je tam od štiri do pet tisoč ljudi, ki bodo za pot proti zahodu izbrali Slovenijo. Večina prebežnikov naj bi bila iz Pakistana, Afganistana in Maroka.

Spomnimo, Madžarska je zaprla mejo, zato za prebežnike ostaja pot prek Hrvaške in Slovenije, da dosežejo svoj cilj – Avstrijo, Nemčijo, Francijo, Švedsko.

V članku dodajajo še, da so do aprila registrirali 2585 prebežnikov, kar je v primerjavi z istim obdobjem lani, ko so jih zabeležili 1185, precej več. V letu 2018 je Slovenija sicer Hrvaški vrnila 1503 prebežnike, še poroča spletna stran.   

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije