NOČNA MORA

Slovenec, ki so mu potrdili koronavirus: okužen hodil po mestu? (VIDEO)

Rok, sicer bloger, se je s posnetkom javil iz bolnišnice in pravi, da je dobro. 
Fotografija: Rok Borštnik. FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Rok Borštnik. FOTO: posnetek zaslona

V Sloveniji imamo po zadnjih podatkih Nijz 16 primerov koronavirusa. Eden prvih, natančneje tretji, pri katerem so ga v Sloveniji potrdili, je Rok Borštnik. Njegovo zgodbo v kratkem smo objavili v članku Rok se je okužil s koronavirusom, njegova zgodba vas bo šokirala, zdaj pa so znane podrobnosti njegove poti. 

Rok, sicer bloger, se je s posnetkom javil iz bolnišnice in pravi, da je dobro. 

Njihova pot v Maroko je potekala iz Slovenije prek Italije. Pravi, da so se imeli dobro, se vozili okoli, večerjali in se zabavali. Tema je nanesla tudi na koronavirus. Na ta račun so se šalili, nihče pa ni resno razmišljal o tem, saj do takrat v Maroku ni bil zabeležen niti en primer koronavirusa, zato se im je vse zdelo tako oddaljeno. Konec koncev so bili praktično sredi puščave, pripoveduje. 

Eden od fantov, s katerim je delil sobo, je imel med podvigi manjšo nesrečo. Malo slabše se je počutil, pripoveduje Rok, zato je potreboval počitek. Menili so, da zaradi padca, a se je kasneje izkazalo, da je prav on prvi potrjeni primer s koronavirusom v Sloveniji.

Dva dni pred koncem popotovanja po Maroku je Rok skupino zapustil in odšel v Marakeš. 13 ur je potoval do tja, da bi za blog ustvarjal nove vsebine. Pri sebi je čutil rahlo utrujenost, kot da bi imel rahel prehlad. Menil je, da zaradi motorističnih podvigov in 13-urne vožnje z avtobusom, kjer je bila klimatska naprava precej aktivna. Naslednji dan se je v hotelu prebudil in se počutil rahlo prehlajenega. Ne glede na to je šel ven in ustvarjal nove posnetke, užival in raziskoval Marakeš. Tam je ostal še pet dni. Nazaj grede se je prek Italije vrnil v Slovenijo. Tik preden je prispel domov, so v Sloveniji potrdili prvi primer koronavirusa. Sprva ni bilo veliko informacij, le da je oseba prišla iz Maroka. Mislil si je, da veliko ljudi potuje tja, in temu ni posvečal veliko pozornosti. A ko je potrkal na domača vrata, jih je žena odprla in rekla, naj se jima ne približuje – njej in njuni trimesečni deklici. Strinjal se je, izogibali so se objemanju, poljubljanju, tudi deklice se ni dotikal. Sledilo sta prhanje in spanje. Žena je klicala pristojne institucije, da bi pridobila več informacij, a v tistem trenutku ni bilo mogoče doseči nikogar. Ponoči je spet poskusila, ko je bila ura za hranjenje njunega trimesečnega otroka. Takrat pa se je zveza vzpostavila, in kar je izvedela, je spremenilo potek dogajanja. Takoj po pogovoru je 'vpadla' v spalnico in mu razkrila dejstvo, da je moški, s katerim je delil sobo, prvi potrjeni primer s koronavirusom v Sloveniji.

»S**nje, se hecaš?!« se je odzval. Takoj je šel v drugo sobo, poklicali so odgovorne in drugi dan je že bil v bolnišnici. Vzeli so vzorec iz nosa in izvidi so potrdili to, česar jih je bilo strah – prisotnost koronavirusa. 

»Drugače se počutim dobro. Občutek je kot pri manjšem prehladu. Imam občutek, da bo kmalu mimo. Zdravniki in osebje dobro opravljajo delo,« je povedal in dodal, so žena in njegovi starši v nekakšni karanteni.

Videoblog je posnel v angleškem jeziku:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije