ZA ALJOŠO

Slekli drese za poškodovanega

Na mednarodnem tekmovanju mladih okoli 600 plavalcev. Za tetraplegika Aljošo Habjana zbrali že 26.500 evrov.
Fotografija: Aljoševa mama in oče Anita in Tomaž Habjan med plavalci kranjskega Triglava FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
Aljoševa mama in oče Anita in Tomaž Habjan med plavalci kranjskega Triglava FOTO: Špela Ankele

Konec tedna je bilo v gorenjski metropoli mednarodno tekmovanje mladih tekmovalcev. Na Boštjanovem dr. Figu, že 22. po vrsti, je sodelovalo okoli 600 plavalcev iz Slovenije, Srbije, Avstrije in Hrvaške. Dogodek je imel močno dobrodelno noto, saj so v Plavalnem klubu Triglav Kranj skupaj s Karitas Slovenija pripravili dobrodelno akcijo, s katero so pomagali nekdanjemu plavalcu kranjskega Triglava.

Sta to Julija in Prešeren ali igralca Delajda DiDi Solin in Bojan Bešter? FOTO: Špela Ankele
Sta to Julija in Prešeren ali igralca Delajda DiDi Solin in Bojan Bešter? FOTO: Špela Ankele
V nekaj tednih so ljudje dobrega srca za 22-letnega Aljošo Habjana, ki je po skoku v vodo s koprskega pomola lani poleti postal tetraplegik, zbrali 26.500 evrov. Družina Habjan, ki v domačih Železnikih ureja stanovanje, da bi Aljoši čim bolj olajšali življenje, je bila ob odzivu vseh, ki so v zadnjih tednih poslali ALJOSA5 na 1919, močno ganjena.

Ganljivo je bilo tudi videosporočilo, ki ga je iz Univerzitetnega rehabilitacijskega centra Soča poslal Aljoša – tudi on se je iskreno zahvalil vsem, ki so mu priskočili na pomoč. Mimogrede: sms-donacije bodo zbirali še do konca tega meseca.
 

Dobrodelna dražba na facebooku


Eden tistih, ki so ponudili roko pomoči, je Andrej Resnik. Doma je s Celjskega, v preteklosti je bil tudi on plavalec in je Aljošo Habjana spoznal na športnih tekmovanjih. Andrej Resnik, ki sicer zbira drese znanih športnikov, se je odločil, da za prijatelja pripravi dobrodelno dražbo športnih artiklov. Obrnil se je na znane športnike in jih prosil, da podarijo kak svoj športni artikel.


»Odziv športnikov je neverjeten – doslej so se odzvali že mnogi nogometaši in rokometaši pa tudi Tim Gajser, Anže Lanišek, Filip Flisar in mnogi drugi,« nam je pojasnil Andrej Resnik in dodal, da bo na facebooku dobrodelna dražba za Aljošo Habjana potekala do 2. februarja, zbran denar pa bo v celoti nakazal družini Habjan.
 

Na bazenu tudi France in Julija


Takole je bilo navijanje videti s tribun. FOTO: Špela Ankele
Takole je bilo navijanje videti s tribun. FOTO: Špela Ankele
Poleg merjenja plavalnih moči, dobrodelnosti in podeljevanja štipendije najbolj perspektivnima mladima plavalcema – to sta letos postala Sergeja Hribar in Filip Kustec – pa ima tekmovanje še eno stalnico, kajti vsako leto ga v Kranju pripravijo v tistem delu leta, ki se že približuje Prešernovemu dnevu. Tako kranjski bazen vsako leto obiščeta tudi France Prešeren in Julija.

V vlogo Prešerna se je že tradicionalno vživel Bojan Bešter, ki je s plavalnim klubom Triglav tesno povezan, saj je bil najprej plavalec, potem pa še trener. Njegovo Julijo je prepričljivo odigrala umetnica iz Radovljice Delajda DiDi Solin, ki poleg igralstva obvlada še glasbo in lutkarstvo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije