TRENTA

Slaba novica za Janeza Janšo, zoper njega vložena obtožnica

Očitajo mu zlorabo položaja ali pravic.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Borut Zivulovic, Reuters
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Borut Zivulovic, Reuters

Specializirano državno tožilstvo je danes na ljubljansko okrožno sodišče vložilo obtožnico zoper predsednika vlade in SDS Janeza Janšo, potem ko se je februarja po več kot petih letih končala sodna preiskava zaradi domnevno spornih poslov z zemljišči v Trenti, je neuradno izvedel časnik Večer. Janši očitajo zlorabo položaja ali pravic.

Trenta, zemljišča Janeza Janše. FOTO: Dokumentacija Dela
Trenta, zemljišča Janeza Janše. FOTO: Dokumentacija Dela
Tožilec Boštjan Valenčič je po podatkih časnika vložil obtožnico zoper premierja, nekdanjega predsednika uprave Imosa Branka Kastelica in nekdanjega direktorja Eurogradenj Klemna Gantarja.

Janša se je znašel v sodni preiskavi zaradi zemljišča v Trenti. Po poročanju medijev naj bi Janša parcelo kupil leta 1992 za 350.000 tolarjev, leta 2005 pa jo prodal podjetju Eurogradnje za 31,4 milijona tolarjev (131.000 evrov). Dva meseca pozneje so Eurogradnje zemljišče prodale podjetju Imos za 146.000 evrov. Prav tako leta 2005 je Imos prodal Janši trisobno stanovanje v Ljubljani za 56 milijonov tolarjev (236.100 evrov), pri čemer mu je po prepričanju tožilstva pomagalo okoli 100.000 evrov visoko preplačilo Eurogradenj za parcelo v Trenti, navaja Večer.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije