KONEC EPIDEMIJE?

Slaba novica, število okužb z novim koronavirusom naraslo

Zunanji minister Logar napovedal skorajšnje odprtje meje tudi z Italijo.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Včeraj je slovensko medicinsko osebje okužbo z novim koronavirusom odkrilo pri petih ljudeh. Skupno število okuženih od začetka epidemije je zdaj 1484, okužbo je do današnjega dne prebolelo 1359 ljudi.



Na intenzivni negi ni bilo v petek nobenega bolnika. Po podatkih spletne strani covid-19 sledilnik so bile štiri okužbe v petek potrjene na Jesenicah, ena pa v Ljubljani. V zadnjih dneh se je manjše žarišče okužb pojavilo v povezavi z medicinsko sestro v jeseniški bolnišnici in še eno okuženo osebo v Ljubljani, epidemiologi pa so se nato lotili tudi testiranja njunih stikov.





Ker je bila hčerka omenjene medicinske sestre pozitivna na novi koronavirus, bo moral njen razred na Osnovni šoli Prežihovega Voranca Jesenice tudi v 14-dnevno karanteno.

Ko bodo zdravstvene razmere omogočile se bodo meje odprle

Zunanji minister Anže Logar je na današnji novinarski konferenci po srečanju z italijanskim zunanjim ministrom Luigijem Di Maiom napovedal skorajšnja odprtje meje tudi z Italijo. Dodal je, da bo Slovenija na dnevni bazi spremljala razvoj dogodkov v Italiji in bo takoj, ko bodo zdravstvene razmere omogočile, odprla meje.
                
Vodja slovenske diplomacije je ob tem ocenil, da se zdravstveno stanje v Italiji glede okužb z novim koronavirusom zelo hitro izboljšuje, se pa razlikuje po posameznih pokrajinah, a je pri vseh dosežen velik napredek. Pojasnil je še, da mora zeleno luč za odprtje meje najprej dati Nacionalni inštitut za javno zdravje, na podlagi katere končno odločitev sprejme slovenska vlada.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije