EVROPSKE VOLITVE

Skupna lista SDS in SLS: nosilec je Milan Zver

Prvak SDS Janez Janša je dejal, da je Evropa naš skupni življenjski prostor, Slovenci pa pripadamo temu prostoru in evropski civilizaciji.
Fotografija: Milan Zver. FOTO: Aleš Černivec, Delo
Odpri galerijo
Milan Zver. FOTO: Aleš Černivec, Delo

LJUBLJANA – Nosilec skupne liste SDS in SLS za evropske volitve je sedanji evropski poslanec Milan Zver (EPP/SDS), ki je bil že na volitvah leta 2014 vodilni kandidat SDS. Drugo in tretje mesto zasedata evroposlanki SDS Romana Tomc in Patricija Šulin, četrto pa evropski poslanec Franc Bogovič (EPP/SLS), sta stranki danes sporočili na predstavitvi liste.
Milan Zver. FOTO: Aleš Černivec, Delo
Milan Zver. FOTO: Aleš Černivec, Delo

Skupno kandidatno listo sta danes dopoldne potrdila tako svet SDS kot tudi glavni odbor SLS. Čeprav je bilo že dalj časa slišati, da je imela v stranki največ podpore za nosilko liste Tomčeva, pa se je tehtnica nazadnje nagnila k Zveru.

Prvak SDS Janez Janša je v današnjem nagovoru dejal, da je Evropa naš skupni življenjski prostor, Slovenci pa pripadamo temu prostoru in evropski civilizaciji. »Želimo jo graditi tudi naprej in pripravljeni smo jo tudi braniti,« je napovedal. Dodal je, da se zavedajo, da pripadamo generacijam, ki so podedovale EU kot projekt miru in blaginje, unija pa je lahko močna le toliko, kolikor so močne njene članice. V SDS in SLS po Janševih navedbah izhajajo iz spoznanja, da imajo podobne vrednote in poglede na prihodnji razvoj Slovenije in EU. 


Janša kot Zver prepričana o zmagi

Janša in Zver sta prepričana o zmagi na majskih volitvah v Evropski parlament. Kandidatna lista je po ocenah Zvera močna, sestavljena iz izkušenih evroposlancev. Zver v predvolilni kampanji pričakuje težek in napet boj, saj je EU pred pomembnim časom, kjer je pod vprašajem tudi eksistenca. Po njegovem prepričanju morajo evropski državljani tokrat izvoliti tiste stranke, ki bodo ohranile EU skupaj.

Tudi predsednik SLS Marjan Podobnik je v nagovoru izpostavil, da je treba narediti vse za ohranitev miru v EU. »V naši moči je, da morda prispevamo tisti odločilen dodaten glas, ki bi se ob razdrobljenih listah izgubil, zato da bo tudi v prihodnje EU skupnost, ki jo bo vodila zmerna povezovalna politika EPP.«

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije