Škrnicl domačih dobrot

Nova pridobitev za najstarejše mesto. Izdelki in pridelki s slovenskih kmetij.
Fotografija: Nova in nadvse dragocena pridobitev za Ptuj FOTOGRAFIJE: Oste Bakal
Odpri galerijo
Nova in nadvse dragocena pridobitev za Ptuj FOTOGRAFIJE: Oste Bakal

Na Volkmerjevi cesti 25 na Ptuju, kjer je bila nekoč trgovina Bratje Reš-Žerak, je vrata odprl Ptujski škrnicl, kar je nova velika pridobitev za prebivalce najstarejšega slovenskega mesta in obiskovalce. Pred množico sta prostore predala namenu županja Nuška Gajšek in direktor Javnih služb Ptuj mag. Alen Hodnik, ki sta izrazila navdušenje ob trgovini z domačimi pridelki in izdelki.


Ta je nadgradnja uspešnega projekta LAS – prodaja proizvodov slovenskih kmetij. Z namenom spodbujanja rabe lokalno pridelane hrane ter izdelkov iz lokalnega okolja in ponovne uporabe že zavrženih predmetov, ki jim lahko vdihnemo novo življenje, je nastal Ptujski škrnicl.
 

Oddajte odslužene predmete


Ponuja širok nabor izdelkov in pridelkov slovenskih kmetij, z domačimi dobrotami trenutno sodeluje 36 ponudnikov, in predmetov Centra ponovne rabe. Ta je ponudbo preselil z lokacije Cero Gajke, kjer pa lahko še vedno oddate odslužene predmete, in sicer izdelke iz gospodinjstva, kot so pohištvo, keramika, knjige, tekstil, kolesa, dekorativni dodatki, otroška oprema in vsi drugi, še uporabni izdelki. V Ptujskem škrniclu jih bodo popravili, obnovili in prodali uporabnikom po simbolični ceni.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije