PREŠERNOV DAN

Šiškovi vardisti vkorakali k predsedniku Pahorju (VIDEO)

Slovenski kulturni praznik so izkoristili za obisk predsednika republike.
Fotografija: Borut Pahor. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Borut Pahor. FOTO: Leon Vidic, Delo

Minulo soboto, ko so ob slovenskem kulturnem prazniku po državi potekale številne prireditve in slovesnosti, je vrata v predsedniško palačo že tradicionalno odprt tudi predsednik Borut Pahor. Poleg številnih obiskovalcev iz vseh koncev države, so na Prešernovo cesto vkorakali tudi predstavniki civilne iniciative Slovenska varda. Ti so prišli izročit protestno noto in poziv k odstopu predsednika. Očitajo mu širjenje laži na račun varde.




 
Preberite tudi: Provokacija Andreja Šiška: vardisti v družbi Kučana, Židana in Fajonove​

Ni bilo razloga, da ne bi smeli vstopiti

Po poročanju Siola so pripadniki varde lahko nemoteno vstopili v prostore predsedniške palače. »Ker so svoj prihod najavili prek družbenih omrežij, se je urad predsednika republike posvetoval in ocenil, da ni formalnopravnih zadržkov, da pripadniki civilne iniciative Slovenske varde ne bi smeli, kot vsi drugi obiskati Predsedniške palače, vendar morajo tako kot vsi drugi upoštevati hišni red,« so odgovorili iz predsedniškega kabineta.

Pahor se z njimi ni srečal, so pa protestno pismo izročili generalna sekretarka urada. 

Prvi mož Štajerske varde Andrej Šiško se je s predsednikom Pahorjem želel srečati že ob obletnici poslednjega boja Pohorskega bataljona, a mu je to preprečila policija, saj ga je aretirala. 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije