MATERIALIZEM

Šeruga udaril po Američanih: Si res želite takšnega življenja?

Je to, da imaš veliko in še več res predpogoj za srečo, se sprašuje Zvone Šeruga.
Fotografija: Zvone Šeruga. FOTO: Instagram, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Zvone Šeruga. FOTO: Instagram, posnetek zaslona

Neustavljivi svetovni popotnik Zvone Šeruga se mudi na eni od etap svoje osemmesečne ture od Argentine do Aljaske. Trenutno je z eno od sopotnic na tritedenskem potovanju z motorjem prek severne Mehike in ZDA. Čeprav Arizono, Utah, Idaho in severnopacifiško obale do Seattla opisuje kot ene najlepših, pa tega ne misli o Američanih.


»Bojte se Američanov! Ker če je to prihodnost, o kateri smo včasih pobožno sanjarili, mene pustite zunaj, lepo prosim! Poglejte si fotografijo: ne, ni avtobus, poln šolarjev in zadaj parkiran še en avto z nečem hecnim na hrbtu. Kje pa! - starejši ameriški par je na poti na idiličen dopust. Ali potovanje. Sprostitev! Avtobus je 'avtodom' ameriška verzija evropskega cestnega uboštva, s kakršnimi normalni ljudje stare celine uživajo svoje zaslužene počitke. Avto, pripet zadaj, je pač avto, brez njega seveda tudi na dopustu ni življenja. 'Beach buggy' na vrhu vsega pomeni, da sta avanturista. V podvozju avtobusa, 'v garaži' pa imata gotovo vsaj en cross motor in dva bicikla. Električna!,« je na instagramu zapisal Šeruga.

»Cele dneve garate, odplačujete kredite, zanemarjate otroke ...«

Dodal je, da je v kampu sredi gozda na jugu Oregona poleg njiju s popotnico Renato še šest avtodomov, a sosedov še nista videla ne slišala. »Le po dveh generatorjih, lučeh v notranjosti 'hiš' in odsevih TV ekranov veva, da so med nama ljudje,« je zapisal Šeruga. Ob tem pa nastavil ogledalo: »Si res želite življenja, v katerem bo le veliko-večje-največje predpogoj za srečo? In zanj cele dneve garate, odplačujete kredite, zanemarjate otroke, zbirate zavarovalnice za nove srčne zaklopke - da boste živeli svoje lastne ameriške sanje?«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije