STRAŠNE ŠTEVILKE

Slovenija drvi v katastrofo: v enem dnevu osem mrtvih

Po podatkih sledilnika covid 19 so včeraj našteli 1.503 okužene.
Fotografija: Slovenija je presegla mejo tisoč novih okužb v enem dnevu. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Slovenija je presegla mejo tisoč novih okužb v enem dnevu. FOTO: Shutterstock

Včeraj pozno zvečer je Janez Janša napovedal, da smo bili še pred koncem dneva že pri 1.100 pozitivnih testih na sars-cov-2. Kot kaže, so strokovnjaki ugotovili še kar nekaj pozitivnih, saj sledilnik covid 19 poroča o kar 1.503 okužbah, kar je daleč največ od zadnjega rekorda (898, 16. oktobra). Okužbe so potrdili ob rekordnih 5.891 opravljenih testih (zadnji rekord 5605, 16. oktobra), kar pomeni, da je bilo pozitivnih 25,51 odstotka vseh testiranih. Gre za rekord od začetka koronavirusne epidemije. Rekordno je tudi število umrlih v enem dnevu – osem (do zdaj jih je bilo največ šest, kar se je nazadnje zgodilo aprila). Z vključno danes sporočenimi podatki je v Sloveniji umrlo že 200 ljudi, ki so bili pozitivni na sars-cov-2.

Primerjava podatkov za zadnjih 14 dni – teden na teden, poravnano po dnevih. FOTO: A. L.
Primerjava podatkov za zadnjih 14 dni – teden na teden, poravnano po dnevih. FOTO: A. L.

Več kot polovica okuženih v zadnjih dveh tednih

Zanimivo je vsekakor tudi naslednje: v zadnjih 14 dneh imamo v Sloveniji ob upoštevanju današnjih podatkov 8.852 okuženih (tem se reče tudi aktivno okuženi). Ti predstavljajo več kot 55 odstotkov vseh okuženih od izbruha novega koronavirusa v Sloveniji pa vse do danes.

Trenutne epidemiološke razmere. FOTO: A. L.
Trenutne epidemiološke razmere. FOTO: A. L.

Kakšne barve smo danes?

Če upoštevamo zgornje številke, to pomeni, da je število okuženih v zadnjih 14 dneh že 422 na 100.000 prebivalcev. Mimogrede: meja za rdeče države je bila včasih postavljena pri 40.



Zanimivost. FOTO: A. L.
Zanimivost. FOTO: A. L.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije