SPORNA MAKETA

Še en minister zapušča vlado? Ponudil je svoj odstop

Kot kaže, bo Lebna odnesla maketa drugega tira. Minister sicer vztraja, da je nedolžen.
Fotografija: Jure Leben. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Jure Leben. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – V torek je minister za okolje in prostor Jure Leben predsedniku vlade Marjanu Šarcu ponudil svoj odstop. »Okoljska politika je zame temelj vsake suverene države in zato je okoljsko ministrstvo zame ključen državotvorni resor. Kot sem povedal ob prevzemu mandata, na področju varovanja okolja kot civilizacija pademo ali obstanemo,« je pojasnil svojo odločitev.

Kot pravi Leben, je »ministrstvo za okolje in prostor preveč pomemben resor, da bi ga pri izvajanju njegovega dela in poslanstva oviral takšen dvom, ki se je zdaj umetno zasejal vame«. Čeprav ima po njegovih besedah čisto vest, se mu zdi neodgovorno, da posredno ogroža kredibilnost resorja, ki ga vodi.

»Zato sem včeraj, z vsem zavedanjem in s čisto vestjo, predsedniku vlade ponudil svoj odstop. Od leta 2016 sem, na povabilo Stranke modernega centra, vsebinsko vodil ključni infrastrukturni in gospodarski projekt za Slovenijo. Prepričan sem, da sem ga vodil dobro, zakonito in v skladu s svojimi pristojnostmi ter predvsem z veliko mero odgovornosti. Ker verjamem v ekipno delo, sem zaupal tako nadrejenim kot podrejenim, da ravnajo po enakih etičnih načelih kot jaz sam,« je v sporočilu za javnost še pojasnil Leben.

Minister je izrazil tudi upanje, da bo policijska preiskava dokazala, da imajo v tej zgodbi čisto vest prav vsi. Ob tem je še enkrat poudaril, da je nedolžen – tako po svojih kot tudi policijskih kriterijih.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije