EVROPSKE VOLITVE

Še druga zavrnitev za Cerarja, hrbet mu je obrnila prijateljica

Odločila se je drugače.
Fotografija: Miro Cerar. FOTO: Matej Družnik, Delo
Odpri galerijo
Miro Cerar. FOTO: Matej Družnik, Delo

LJUBLJANA – Evropska komisarka za promet Violeta Bulc je potrdila, da bo na volitvah v Evropski parlament nastopila v volilni ekipi evropskih liberalcev, ne bo pa na listi SMC Mira Cerarja.

Cerar je leta 2014 imenoval Bulčevo, svojo družinsko prijateljico, za kandidatko za komisarko iz Slovenije, potem ko kandidatura Cerarjeve predhodnice na premierskem položaju Alenke Bratušek ni bila uspešna.

Evropska komisarka za promet Violeta Bulc. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Evropska komisarka za promet Violeta Bulc. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Bulčeva je ob potrditvi sodelovanja v volilni ekipi evropskih liberalcev izpostavila prepričanje, da so letošnje evropske volitve ene najpomembnejših evropskih volitev v 60-letni zgodovini EU, ter poudarila željo, da na teh volitvah prevladujejo prave vsebine in da skozi konstruktivno debato pokažejo pot naprej tako za EU kot za njene državljanke in državljane. »To je bil eden glavnih motivov, da sem se pozitivno odzvala na povabilo evropske skupine Alde, da se pridružim sedemčlanskemu timu, timu Evrope, katerega glavna naloga bo spodbujati temeljne vrednote EU, ki so liberalne vrednote – človekove pravice, enakopravnost, vladavina prava in politična svoboda. Ti osnovni temelji so tisti, ki so trenutno najbolj izzvani,« je izpostavila.

Odločitev Bulčeve je že drugi udarec za SMC in Cerarja osebno v istem dnevu. Iz stranke je namreč izstopil nekdanji minister za okolje Jure Leben, tako kot Bulčevo je tudi njega s Cerarjem povezovalo družinsko prijateljstvo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije