POGAJANJA

SDS se pripravlja na volitve, SMC nadaljuje pogajanja

Objavljeno 19. februar 2020 22.17 | Posodobljeno 19. februar 2020 22.29 | Piše: P. K.. STA

Pogovori med strankami še potekajo.

Janez Janša, predsednik SDS. FOTO: Jure Eržen, Delo
Stranka SDS, ki vodi pogovore o oblikovanju nove vlade, ki bi jo vodil prvak SDS Janez Janša, je danes na twitterju zapisala, da pogajanja o novi večinski vladni koaliciji potekajo, a zadnje štiri dni prepočasi. Zadnja dva dneva so zato posvetili pripravam na volitve. Dopisali so še, da se »na daljavo in prek medijskih objav resnih zadev ne da usklajevati«.

Pogovori med strankami SDS, SMC, Desus in NSi so se začeli po tem, ko je s premierskega položaja odstopil Marjan Šarec. V stranki Desus so v zadnjih dneh razkrili svoje zahteve.

Pogajanja se nadaljujejo, priprave na volite prav tako

Svet SMC je na današnji seji pooblastil predsednika stranke Zdravka Počivalška, da nadaljuje pogovore o vstopu v morebitno novo vlado v sedanji sestavi državnega zbora. Kot je po seji medijem povedal Počivalšek, je 25 članov sveta tak sklep podprlo, proti pa je bil poslanec Jani Möderndorfer. Stranka sicer nadaljuje tudi priprave na morebitne predčasne volitve.

Medtem Počivalšek ni želel komentirati pogovorov o možnosti sodelovanja z LMŠ na volitvah. Spomnil je, da so ti pogovori doslej potekali predvsem prek medijev. Verjame, da bodo zmogli toliko moči, da se bodo o tem pogovarjali tudi na mestih, ki so za take resne zadeve najprimernejša.
Deli s prijatelji