SDS ostaja odprta za pogovore, Janša ni dal izjav po seji

SD se pripravlja na predčasne volitve, prav tako SDS.
Fotografija: Janez Janša po odstopu Marjana Šarca kot predsednika vlade. Ljubljana, 27. januar 2020. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Janez Janša po odstopu Marjana Šarca kot predsednika vlade. Ljubljana, 27. januar 2020. FOTO: Leon Vidic, Delo

Izvršilni odbor SDS je danes potrdil evidentirane kandidate za predčasne volitve, tako da imajo oblikovane volilne štabe tudi po okrajih, puščajo pa odprte možnosti še za resne pogovore z drugimi strankami, je po seji izvršnega odbora povedala podpredsednica stranke Jelka Godec.

Na vprašanje, ali bodo potencialnim partnericam poslali vabilo na pogovore, je odgovorila, da so bili vedno odprti za te zadeve in ni nobenih težav. Prvak SDS Janez Janša izjav po seji ni dal.

SD oblikovala volilni štab

Predsedstvo SD je na današnji seji začelo priprave na morebitne predčasne volitve. Vzpostavili so volilni štab, začenjajo pa tudi izbor kandidatov za poslance, je po seji povedal predsednik stranke Dejan Židan. Volilni štab bo vodil generalni tajnik SD Dejan Levanič. Na morebitnih predčasnih volitvah pričakujejo »bistveno rast« stranke.
       
Po tistem, ko je v ponedeljek premier Marjan Šarec odstopil s položaja, so se v SD takoj zavzeli za čimprejšnje volitve. Židan, ki je bil do Šarčeve poteze kritičen, jih je napovedal že za april. V stranki so danes že določili kriterije za evidentiranje kandidatov, izbrali pa jih bodo do konca februarja.

Desus v priprave na volitve    

Organi Desusa so danes sklenili, da stranka začenja priprave na predčasne volitve, so pa pripravljeni tudi na pogovore o morebitni novi vladi, če bodo nanje povabljeni, je povedala predsednica Aleksandra Pivec. »Za zdaj sicer povabila na kakšen takšen sestanek nisem dobila,« je dodala.

        

Po besedah Pivčeve nameravajo v skladu z današnjimi sklepi, ki sta jih soglasno sprejela tako izvršni odbor kot svet stranke, takoj oblikovati volilni štab in začeti aktivnosti na terenu za predčasne volitve, ki so sicer tudi njihova prednostna izbira. Če bodo povabljeni na pogovore o novi koaliciji, bodo po besedah Pivčeve jasno povedali svoje zahteve. Kakšne bodo te, bodo, kot je dejala, dorekli, če bo do dogovora prišlo: »Bodo pa vse odločitve na koncu sprejete na organih stranke.«

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije