OVADBA

Šarec tega ne komentira

Premier priznal, da je za njim težek teden.
Fotografija: Marjan Šarec. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Marjan Šarec. FOTO: Voranc Vogel, Delo

LJUBLJANA – Medtem ko je bil premier Marjan Šarec drugo polovico prejšnjega tedna na srečanju svetovnih voditeljev, poslovnežev in drugih pomembnežev v mondenem švicarskem Davosu, se je v Sloveniji odvijala drama zaradi dogajanja na ministrstvu za kulturo.

Včeraj je Šarec sporočil odločitev, da sprejme ponujeni odstop kulturnega ministra Dejana Prešička. Premier je na tiskovni konferenci priznal, da je za njim težak teden. To je bil tudi teden, ko je bil kazensko ovaden. Šarca je, kot piše v ovadbi, zaradi suma zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic ovadila Anica Bidar, podpornica priprtega Andreja Šiška. V ovadbi, naslovljeni na državno tožilstvo, Šarcu očita, da je javno zahteval, da sta policija in državno tožilstvo spremenila člen kaznivega dejanja za Šiška, ki je po objavi posnetka vadbe t. i. Štajerske varde še vedno v priporu.

Na Šarčev kabinet smo že prejšnji teden naslovili prošnjo po komentarju ovadbe. »V zvezi z vašim vprašanjem vam sporočamo, da predsednik Vlade Republike Slovenije ne bo komentiral vložene kazenske ovadbe s strani gibanja Zedinjena Slovenija,« so nam odgovorili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije