KRADEL JE

»Vsem poslankam in poslancem LMŠ je hudo«

​Sendvič odnesel Šarčevega poslanca.
Fotografija: Stranka LMŠ ima v parlamentu 13 poslancev. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Stranka LMŠ ima v parlamentu 13 poslancev. FOTO: Leon Vidic, Delo

Darij Krajčič. FOTO: LmŠ
Darij Krajčič. FOTO: LmŠ
LJUBLJANA – Stranka Lista Marjana Šarca (LMŠ) se je v sredo seznanila z odstopno izjavo Darija Krajčiča s funkcije poslanca državnega zbora, so sporočili iz stranke.

Odstop Krajčiča je najverjetneje povezan z njegovo tatvino sendviča v trgovini, o kateri je spregovoril na seji parlamentarnega odbora za kmetijstvo. Na torkovi seji odbora državnega zbora za kmetijstvo je povedal, da se je iz parlamenta odpravil v trgovino po sendvič. »Zdaj bom naredil eno samoprijavo,« je, kot je razvidno z magnetograma seje, napovedal. »Čakam tam pri pultu, kjer so se trije ljudje pogovarjali med seboj. Zagotovo sem čakal tri minute,« je pojasnil in dodal, da ga niso videli oziroma upoštevali. »Kot da sem tam 'luft',« je bil slikovit.

»In potem sem se odločil, da bom preveril njihov sistem kontrole, če kaj odneseš iz trgovine. Prvič v življenju sem to naredil. Šel sem lepo ven in nihče ni pritekel za mano, nihče ni tulil. Torej tudi tam, kjer imajo vse pod video nadzorom in ne vem, kaj še vse, gre tu in tam kaj skozi,« je pojasnil.

»Če želimo slediti vrednotam in načelom LMŠ, je treba prevzeti odgovornost. Prevzel je odgovornost in odstopil kot poslanec državnega zbora,« je od odstopu Krajčiča zaradi sendviča komentiral vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović. Dodal je, da je »vsem poslankam in poslancem LMŠ hudo, se pa zavedajo, če bi bili na njegovem mestu, bi bila edina možnost odstop. Odločitev je sprejel on. Vsi pa smo vedeli, kakšna bo.« Poudaril je, da so poslanci avtonomni in da jih nihče ne more razrešiti, da lahko odstopijo le sami. 

Krajčič opravlja svoje obveznosti naprej, njegov odstop stopi v veljavo na dan, ko se s tem seznani državni zbor. Glede na izide volitev, ki so objavljeni na spletni strani Državne volilne komisije, naj bi Krajčiča v parlamentu nasledil Nik Prebil, a v stranki tega še niso potrdili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije