KADROVSKE ROŠADE

Šarec jo je hotel za ministrico, zdaj so jo odstavili

Zamenjala naj bi jo Natalija Kovač Jereb iz kvote LMŠ.
Fotografija: Mateja Vraničar Erman ni več sekretarka. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Mateja Vraničar Erman ni več sekretarka. FOTO: Jože Suhadolnik

LJUBLJANA – Vlada je na seji razrešila Matejo Vraničar Erman s položaja državne sekretarke na ministrstvu za finance. Razrešitev je predlagal finančni minister Andrej Bertoncelj, ker sta se njuni viziji o nekaterih pomembnih izzivih razhajali.

»Čakajo nas pomembni izzivi, zato sta pomembna zaupanje in homogenost ekipe. Sem pa hvaležen za dobro opravljeno delo svoje predhodnice, zahvaljujem se ji tudi za vse opravljeno delo in podporo ob primopredaji in v zadnjem mesecu,« je v sredo, ko je to predlagal, zapisal finančni minister.

Odšla zaradi nepremičninskega davka?

Spomnimo, premier Marjan Šarec je hotel Vraničar Ermanovo obdržati kot ministrico za finance tudi v svoji vladi, a je na to mesto nato imenoval širši javnosti neznanega Bertonclja. Po neuradnih informacijah naj bi Vraničar Ermanova mesec dni po imenovanju morala mesto sekretarke zapustiti, ker je v javnost pricurljal načrt vlade, da leta 2020 začne pobirati nepremičninski davek.

Po neuradnih informacijah naj bi imela vlada na mizi predlog, da za novo državno sekretarko imenuje Natalijo Kovač Jereb, trenutno državno sekretarko na notranjem ministrstvu, ki je bila pred tem višja finančna inšpektorica pri Finančni upravi RS. Kovač Jerebova sodi v kvoto LMŠ.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije