OB TABORIŠČU

Šarec: Slovenija ni nikoli nikogar napadala, je pa vedno branila svoje

Pod Ljubeljem opomin na grozote vojne in poziv k njihovemu preprečevanju ...
Fotografija: Marjan Šarec. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Marjan Šarec. FOTO: Uroš Hočevar

LJUBELJ – Današnja slovesnost ob 74. obletnici osvoboditve podružnice koncentracijskega taborišča Mauthausen pod Ljubeljem je služila kot opomin na grozote vojne. Kot je izpostavil predsednik vlade Marjan Šarec, smo odgovorni za to, da se takšne grozote ne bi nikoli več ponovile. Zato je treba tudi pravočasno odgovoriti na provokacije.


Šarec je v svojem nagovoru spomnil na pretresljive zgodovinske pripovedi. Dandanes pa smo že pozabili, kaj je to vojna in konflikti. »Očitno že tako dolgo živimo v miru, da si sploh ne predstavljamo, da so tudi danes po svetu še vedno vojne in taborišča,« je opozoril Šarec. 

Kot je dejal župan Sajovic, ga pogosto vprašajo, do kdaj bodo še pripravljali slovesnosti pod Ljubeljem. »Moj odgovor je jasen: dokler bo treba, da se ve in ohrani, kdo je bil zaprt za bodečo žico, kdo je bos pozimi kopal predor in kdo je bil na drugi strani, toplo oblečen in nahranjen.«

»Slovenija ni nikoli nikogar ogrožala in napadala, je pa vedno branila svoje. Bile so vojne, ampak vedno smo bili uspešni in vedno bomo tako tudi v bodoče,« je dejal premier, ki je prepričan, da se je treba nehati prepirati zaradi politike in začeti sodelovati.
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije