BAROMETER

Šarec gleda v hrbet Pahorju in beži Janši

Objavljeno 12. avgust 2019 08.38 | Posodobljeno 12. avgust 2019 08.33 | Piše: T. V.

Najzadovoljnejši so lahko v stranki NSi.

LMŠ je nekoliko povečal prednost pred SDS. FOTO: Leon Vidic, Delo
LJUBLJANA – Na vrhu najbolj priljubljenih političnih strank v začetku avgusta ni prišlo do sprememb, prva tri mesta še naprej zasedajo LMŠ, SDS in SD, ima pa stranka premierja Marjana Šarca nekoliko večjo podporo (s 14,6 na 16,8 odstotka), stranka Janeza Janše ima skoraj enako (14,2 odstotka), SD pa je izgubila pol odstotne točke (zdaj 7,2 odstotka), poroča Delo.

Stranki Dejana Židana na četrtem mestu sledi NSi Mateja Tonina (6,7 odstotka), ki je prehitela Levico Luke Mesca (6,5 odstotka), sledijo pa SNS (3,3 odstotka) Zmaga Jelinčiča, SMC (2,9 odstotka) Mira Cerarja, SLS (2,3 odstotka) Marjana Podobnika, Desus (2,2 odstotka) Karla Erjavca in SAB Alenke Bratušek (1,8 odstotka).

Največja skupina ostajajo neopredeljeni volivci, teh je 17 odstotkov, kažejo podatki raziskave, ki jo je inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana izvedel med 31. julijem in 8. avgustom na vzorcu 736 polnoletnih prebivalcev Slovenije.

Do spremembe ni prišlo niti na vrhu najbolj priljubljenih politikov. Premier Marjan Šarec je še vedno mesto za predsednikom države Borutom Pahorjem. Večina politikov je dobila slabšo oceno kot mesec poprej, izjemi sta le Tonin (4. mesto) in Janša (prehitel je Cerarja in je 18.), ki sta dobila malenkost boljšo oceno.
Deli s prijatelji