NA MUHI

Šarčeve Irene ni bilo. Jo bodo zamenjali?

Nosilka liste LMŠ je tarča kritik, a ostaja njihov paradni konj.
Fotografija: Irena Joveva. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Irena Joveva. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

LJUBLJANA – Kandidati za evropske poslance se pospešeno predstavljajo javnosti, saj bodo evropske volitve v Sloveniji že čez dva tedna. Pred dnevi so soočenja z nosilci kandidatnih list parlamentarnih strank pripravili tudi pri ameriški gospodarski zbornici AmCham Slovenija, kamor je namesto nosilke liste LMŠ Irene Joveve prišel njen kolega Klemen Grošelj.

Grošelj je stališča stranke dobro zagovarjal, a mnogi so bili mnenja, da bi bilo boljše slišati ravno nosilko liste, ki je z vstopom iz novinarstva v politiko dvignila veliko prahu. Ne moti jih le njen nekdanji poklic, temveč ji tudi očitajo, da je slaba govorka, da nima jasnih misli in da ima luknjičasto poznavanje osnov zgodovine.

LMŠ smo vprašali, ali je prisotnost Grošlja na soočenju morda znak, da bodo zamenjali nosilca liste. Potrdili so nam, da Joveva ostaja njihova prva kandidatka, a da ima zaradi »vrhunca kampanje številne dogodke in srečanja z ljudmi, zato se dogodka AmChama ni uspela udeležiti«.

So pa svoje poglede o prihodnosti EU soočili še Igor Šoltes (Desus), Žiga Turk (NSi), Angelika Mlinar (SAB), Tanja Fajon (SD), Milan Zver (SDS in SLS) in Gregor Perič (SMC).

Zmago Jelinčič in Violeta Tomić sta se opravičila. Tomićeva je srečanje načrtno bojkotirala, Jelinčič pa se je udeležil, kot kaže, pomembnejšega dogodka – odprtje filatelistične razstave ob 15. obletnici vstopa Slovenije v EU in Nato.



 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije