KDO LAŽE?

SAB trdi, da so si ministri za 35 odstotkov zvišali plačo, minister šokiran

Vlada ponovno pod plazom kritik, da si višajo plače.
Fotografija: Boštjan Koritnik je zanikal navadbe SAB. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Boštjan Koritnik je zanikal navadbe SAB. FOTO: Jože Suhadolnik

Stranka Alenke Bratušek (SAB) je vlado obtožila, da so si njeni ministri izplačali krizni dodatek v višini 35 odstotkov. Svojo trditev so, potem ko je minister za javno upravo Boštjan Koritnik to zanikal, osnovali na sklepih dopisne seje vlade, ki pa so nato izginili s spletne strani vlade.

Minister Koritnik je trditve SAB označil za laž, češ da nihče od ministrov ni dobil izplačanega dodatka za delo v kriznih razmerah, »dodatek po kolektivni pogodbi pa nam tako in tako ne pripada. Prav tako izplačila ne bi bilo mogoče izvesti kar sredi meseca.« V stranki nekdanje premierke so mu odgovorili, da »ni bilo še nič izplačanega, ampak bo«.

Koritnik je nato v izjavi za javnost trditve SAB označil za zavajanje, ki presega meje dobrega okusa. Pojasnil je, da v sklepu vlade piše o najvišjih mogočih zneskih, ki jih lahko izplačajo, da pa nikjer ni omenjenega izplačila funkcionarjem. Najbolj ga je šokiralo, da so, kot pravi, iz konteksta iztrgali sklep vlade in objavili le delček.

»Navedbe, da gre pri funkcionarjih za 35% zvišanje plač NI TOČNA. Gre le za predpostavko oziroma oceno izračuna potrebnih sredstev in določitev limita porabe. Absolutno to NE pomeni, da bo kateri koli funkcionar ali direktor dejansko dobil ta dodatek, saj gre za oceno deleža dodatka osnovne plače v razponu od 0 do 100%na svoji spletni strani pojasnjuje ministrstvo za javno upravo.








 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije