POLICIJSKI DAN ŽENA

S službenimi avti na kavico v Portorož

Šef Centra za tujce Jože Konec počastil sodelavke. Na dan žena so iz Postojne na Obalo peljali trije avti.
Fotografija: Izpisek iz knjižice potrjuje, da je bilo službeno vozilo 8. marca v Portorožu.
Odpri galerijo
Izpisek iz knjižice potrjuje, da je bilo službeno vozilo 8. marca v Portorožu.

POSTOJNA – Je kaj napačnega v tem, če šef uslužbenke na njihov največji praznik v letu, dan žena, odpelje na kavo v Portorož? Kje pa, ravno nasprotno, in več kot pohvalno; ko bi le bilo čim več takih vodij na delovnih mestih.
Je Konec le skrbel za dobro vzdušje v kolektivu ali nemara celo zagrešil kaznivo dejanje?
Je Konec le skrbel za dobro vzdušje v kolektivu ali nemara celo zagrešil kaznivo dejanje?

Toda, tako sporoča prijavitelj, ki v dotični zadevi napoveduje celo prijavo organom pregona, taka zgodba postane močno sporna, če prevoz (morda tudi zapitek) častimo davkoplačevalci; izlet s službenimi vozili naj bi se namreč zgodil v eni od slovenskih policijskih služb.

Le na čistilke so pozabili

»V petek, 8. marca, je vodja Centra za tujce v Postojni Jože Konec, ki je po činu takoj za generalnim direktorjem policije in njegovimi pomočniki, med službenim časom skupaj s tremi svojimi pomočniki in z dvema službenima voziloma odpeljal za štiri ure vse ženske, ki so zaposlene v centru, na kavo v Portorož,« sporoča prijavitelj ter pomenljivo pripomni, da vabila niso dočakale le čistilke iz centra.
Izpisek iz knjižice potrjuje, da je bilo službeno vozilo 8. marca v Portorožu.
Izpisek iz knjižice potrjuje, da je bilo službeno vozilo 8. marca v Portorožu.

Da gre za prijavitelja, ki je očitno vešč policijskih znanj, postane jasno po tem, da je pobrskal po slovenskem kazenskem zakoniku in ugotovil, da je po njegovem mag. Konec zagrešil kaznivo dejanje iz 264. člena kazenskega zakonika – neupravičena uporaba v službi –, ki veleva, da se »uradna oseba, ki neupravičeno uporabi denar, vrednostne papirje ali kakšne druge stvari, ki so ji zaupane v službi, kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do treh let«.

O primeru naj bi bilo obveščeno vodstvo slovenske policije na Generalni policijski upravi (GPU), »ki pa glede tega kaznivega dejanja ni naredilo ničesar, ker gre za enega vodilnih v policiji, in je odgovorilo, da je šlo za lepo gesto in da ne bodo ukrepali«.


Toda prijavitelj pripominja, da bi vodstvo policije v podobnem primeru zagotovo ukrepalo, če domnevni grešnik ne bi bil eden njenih vodilnih mož: »Predstavljajte si recimo, da bi se policisti odpeljali na morje na kavo s službenim vozilom med službenim časom.« Ker naj torej GPU ne bi ukrepal, pa za današnji dan napoveduje vložitev prijave na pristojno tožilstvo.

Gre za team building

Pojasnilo uradne govorke slovenske policije mag. Vesne Drole ničesar ne skriva, razkriva celo, da vožnja iz Postojne na morje ni potekala le z dvema, ampak s tremi službenimi vozili. »Lahko potrdimo, da je v okviru počastitve dneva žena ob 8. marcu moški del kolektiva v Centru za tujce presenetil sodelavke s povabilom na kavo v Portorož. Delo v Centru za tujce je zaradi narave samega dela, zaprtosti objekta in hišnega reda zelo specifično. V takih delovnih okoljih je vzdrževanje dobrih odnosov (team building) v kolektivu zelo pomembno, kar nedvomno vpliva tudi na uspešnost in učinkovitost dela. Pri tem dogodku je bilo delo v Centru za tujce organizirano tako, da v času odsotnosti redno delo ni bilo ovirano. Za prevoz so bila uporabljena tri službena vozila, druge finančne posledice pa niso nastale, saj je moški kolektiv z lastnimi sredstvi pokril stroške kave.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije