NTK KAJUH SLOVAN

S pingpongom krstili Triglav

Na vrhu očaka so se pomerili igralci NTK Kajuh Slovan. Ustavil jih ni niti močan veter.
Fotografija: Igra je bila napeta. FOTO: O. B.
Odpri galerijo
Igra je bila napeta. FOTO: O. B.

V novi namiznoteniški sezoni bo imel NTK Kajuh Slovan iz Ljubljane spet obe ekipi v prvoligaški druščini, s celotnim klubom so končali priprave v Rogaški Slatini. Za pravi podvig pa so člani kluba poskrbeli nedavno tega, ko so se povzpeli na Triglav, kjer so kot prvi igrali namizni tenis. Po preklicu epidemije so se z veseljem vrnili na treninge in poskušali ponovno priti v najboljšo formo za prihajajoča tekmovanja.
Športniki, ki so na nenavaden način osvojili Triglav. FOTOgrafiji: Kajuh Slovan
Športniki, ki so na nenavaden način osvojili Triglav. FOTOgrafiji: Kajuh Slovan

V klubu se trudijo, da mladi kakovostno preživljajo svoj prosti čas, ostajajo telesno aktivni in ustvarjajo neprecenljive medsebojne vezi. Seveda se je bilo treba za pohod na Triglav primerno pripraviti, zato so se pred odhodom na najvišjo slovensko goro skupinsko povzpeli še na Kofce, Veliki Vrh, Nanos ter na preizkus plezalne opreme v Turnc. In končno je prišel trenutek, ko so se z izhodiščne točke v dolini Krme podali na Triglav. Do koče na Kredarici so porabili vse dopoldne zaradi velike skupine otrok in odraslih, poleg tega pa so morali na vrh prinesti še mizico za namizni tenis.

Na poti so srečevali pohodnike, ki so z navdušenjem pozdravili noro idejo. Po počitku na Kredarici so se z varovalno opremo odpravili po plezalni poti na vrh očaka. Ob Aljaževem stolpu so najprej tradicionalno krstili člane. Vreme na 2864 metrih je bilo vetrovno, a jih ni ustavilo. Seveda so bili glavna atrakcija nedeljskega popoldneva, hkrati pa so bili prvi, ki so na Triglavu čisto zares igrali namizni tenis. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije