LOKALNE VOLITVE

Kaj bo s Popovičem? V Kopru prišlo do presenečenja

V treh četrtinah občin so župana dobili že v prvem krogu.
Fotografija: Boris Popovič v volilnem štabu na lokalnih volitvah. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Boris Popovič v volilnem štabu na lokalnih volitvah. FOTO: Jože Suhadolnik

KOPER, LJUBLJANA – Nedeljske lokalne volitve so potrdile prevlado nekaterih županov, med njimi Zorana Jankovića v Ljubljani, Bojana Šrota v Celju in Bojana Kontiča v Velenju. Presenečenje pa je verjetni drugi krog županske bitke v Kopru, kjer se bosta pomerila Boris Popovič in Aleš Bržan. Drugi krog bo tudi v Mariboru, a brez sedanjega župana Andreja Fištravca.


Po volitvah pa je bilo še bistveno bolj napeto v Kopru. Štetje glasovnic je spreminjalo rezultate iz ure v uro in Popoviču je nekaj časa kazalo, da bo zmagal v prvem krogu, po preštetih 99,96 odstotka glasovnic pa je videti, da bo moral po glasove še enkrat. Načrte, da znova postane župan, mu bo poskušal prekrižati kandidat Aleš Bržan, ki je zbral okoli 30 odstotkov glasov in je za Popovičem zaostal za okoli 15 odstotnih točk.

Po mnenju političnih strokovnjakov spravljivega Popoviča, tako vdanega v usodo, še nismo slišali. V Kopru so sicer v minulih dneh odprli olimpijski bazen, športni park in mestni park, organizirali so koncerte, imeli ognjemete itd. A omenjeni meni, da je rezultat predvsem rezultat glasovanja proti Popoviču ...

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije