Predstavitvena informacija

Resnica o umetni inteligenci

Objavljeno 12. oktober 2018 10.49 | Posodobljeno 12. oktober 2018 11.42 | Piše: P. I.

Po zaslugi digitalizacije smo med seboj vse bolj povezani, delovni procesi v podjetjih in tovarnah pa vse bolj avtomatizirani. Ljudem delo lajšajo roboti in umetna inteligenca, ki je v porastu in je naša prihodnost.

FOTO: Getty Images/istockphoto
Napredek se odvija sam od sebe; navajanje nanj ni preprosto, je pa nujno, saj posega v vse pore življenja. Robotizacijo in rabo umetne inteligence zato podpirajo tako vlade kot industrija in akademski krogi.

Pomoč pri delu
Roboti in umetna inteligenca so človeku v veliko pomoč pri optimizaciji in pospeševanju proizvodnje. Hitro so sposobni predelati ogromno količino podatkov, opravljati (tudi fizično) zahtevnejše naloge ter popravljati svoje napake.
O tem, kako lahko nam lahko umetna inteligenca pomaga pri odločanju, bo na odprtju 2. festivala inovativnih digitalnih rešitev Feel the future v Celju spregovoril Microsoftov strokovnjak Mark Torr.

image
FOTO: Getty Images/istockphoto

Umetna inteligenca v izobraževanju
Velik segment letošnjega festivala Feel the future bo namenjen digitalnim spremembam, ki spreminjajo izobraževanje in učenje.
Predstavljeni bodo programi spletnega izobraževanja, napredne učne tehnike, interaktivni procesi; iUrnik, ki samostojno računa šolski urnik na osnovi podatkov šole; v učnem prostoru prihodnosti bo moč videti, kam gredo smernice izobraževanja. Ministrstvo za javno upravo bo pripravilo srečanja o digitalizaciji javne uprave ter predavanje o digitalizaciji vesolja, zgradili pa bodo tudi učni prostor, v katerem boste lahko preizkusili inovativne učne metode prihodnosti.

Se imamo česa bati?
Že nekajkrat se je zgodilo, da so roboti razvili svoj način komunikacije, ki mu ljudje niso mogli slediti – tak je npr. primer robotov Alice in Boba pri Facebooku. Nekatere zato ne skrbita le izguba delovnih mest in prevlada robotov nad ljudmi, temveč tudi morebiten konec človeštva. A umetna inteligenca je tu, da nam pomaga, ne da nas nadomesti, in čeprav bodo nekatera delovna mesta res izginila, se bodo pojavila nova.
Napredek na področju inovativnih digitalnih rešitev ponuja obilo priložnosti, seveda pa moramo biti nanj dobro pripravljeni.

Na festivalu Feel the future se bodo zato predstavili najnaprednejši akterji iz Slovenije in tujine, in sicer z izdelki in storitvami s področij umetne inteligence, varnosti podatkov, digitalizacije javne uprave, tehnologij veriženja blokov in e-izobraževanja.

Če ste tudi ljubitelji videoiger, pa lahko istočasno, med 17. in 20. oktobrom, na Celjskem sejmu obiščete še 1. sejem in festival videoiger Feel the future of gaming.

Velik segment letošnjega festivala Feel the future bo namenjen digitalnim spremembam, ki spreminjajo izobraževanje in učenje.
Povezane vsebine
Deli s prijatelji