KAJ NAS ČAKA?

Reke se razlivajo, sneg še pride

Objavljeno 18. marec 2018 12.40 | Posodobljeno 18. marec 2018 12.50 | Piše: P. Pa.
Padavine naj bi se okrepile zvečer in ponoči. 
Stanje v Podbočju. FOTO: Arso
LJUBLJANA – Napovedi meteorologov, ki so za ta konec tedna napovedovali novo snežno pošiljko, obilne padavine in poplave, se niso v celoti uresničile. Krka in Ljubljanica s pritoki res poplavljata, o snegu, ki naj bi znova pobelil naša tla, pa za zdaj na mnogih koncih Slovenije ni ne duha ne sluha.

Kot so zapisali na spletni strani, bo danes oblačno, sneg bo občasno naletaval v notranjosti Slovenije, padavine pa naj bi se okrepile zvečer in ponoči. V notranjosti Slovenije naj bi rahlo snežilo, na Primorskem pa deževalo. Rahlo sneženje napovedujejo tudi za ponedeljek, v torek pa bo suho.

Koliko snega bo zapadlo kje, najbolje prikazuje grafika, ki jo je na svojem facebooku objavila skupina .  Oddelek za hidrološke napovedi agencije za okolje pa opozarja pred poplavami. Krka in Ljubljanica s pritoki se namreč na območjih vsakoletnih poplav že razlivata. Krka v zgornjem in srednjem toku celo poplavlja na širšem območju. Čez dan bo reka narasla tudi v spodnjem toku, nato pa bo sledilo postopno upadanje.


 
Deli s prijatelji