NEVIHTE IN TOČA

Rdeči alarmi se prižigajo, gorijo za te dele države

Močneje bodo narasle zlasti manjše reke in hudourniški vodotoki, možna bodo tudi razlivanja.
Fotografija: Vreme nam danes ne bo prizanašalo, napovedujejo vremenoslovci. FOTO: A. L.
Odpri galerijo
Vreme nam danes ne bo prizanašalo, napovedujejo vremenoslovci. FOTO: A. L.

LJUBLJANA – Danes bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne. Možne bodo tudi močnejše nevihte, zato je Agencija RS za okolje (Arso) za vso državo prižgala oranžno, drugo najvišje opozorilo. Privo rdeče opozorilo zaradi velike verjetnosti toče so najprej prižgali za Pomurje, kjer je nevarnost trenutno minila, se pa je pojavila na zahodu države.
 
Preberite še:

Tudi če klesti najdebelejša toča, tega nikar ne počnite!



Tukaj lahko spremljate, kako se spreminjajo opozorila pred točo:


Nevihte se ponekod na severu že pojavljajo, kasneje dopoldne pa bodo nevihte začele nastajati tudi drugod po državi. Vodnatost rek je ustaljena, zmerno naraščajo le Krka in nekateri pritoki v njenem srednjem toku.
 

Pri vas pada toča ali divja nevihta? Pošljite nam fotografijo ali video.



Danes popoldne in v noči na nedeljo bodo reke ob pogostih padavinah v več delih države naraščale predvidoma do srednjih pretokov, v vzhodni Sloveniji na Koroškem in Gorenjskem posamezne reke do velikih pretokov. Na območjih neviht z dolgotrajnimi nalivi, ki so najverjetnejši v severnem, vzhodnem in jugovzhodnem delu države bodo močneje narasle zlasti manjše reke in hudourniški vodotoki, možna bodo tudi razlivanja. V nedeljo čez dan se bo vodnatost rek postopno zmanjševala.

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno, več sonca bo na zahodu. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo občasno še krajevne padavine, deloma nevihte, ki bodo na Primorskem manj verjetne. Ponekod bo prehodno zapihal severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. V ponedeljek in torek bo sončno in spet vroče. Predvsem v ponedeljek bo na Primorskem še pihala šibka burja, ponekod drugod pa severovzhodnik, napovedujejo na Arsu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije