Rdeči alarm za del Slovenije, nastanejo lahko celo trombe

Dež naj bi do srede zjutraj ponehal.
Fotografija: Slovenijo so prekirili oblaki. FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
Slovenijo so prekirili oblaki. FOTO: Pixabay

LJUBLJANA – Po ponedeljkovi pasji vročini nas je ponoči dosegla izrazita fronta, ki se bo zadrževala nad našimi kraji. Dopoldne bodo v severnih krajih že krajevne padavine, delno nevihte, ki se bodo popoldne in zvečer razširile nad večji del države ter se nadaljevale v noč na sredo. Nekatere nevihte so lahko tudi močnejše, napovedujejo pri Agenciji RS za okolje (Arso). 

Nad Slovenijo bodo hitro nastajale nevihte, ki se bodo postopno povezale v nevihtno linijo ali padavinske pasove, napovedujejo na Neurje.si, kjer so, tako kot na portalu Severe Weather Europe, za zahodni del Slovenije razglasili drugi najvišji alarm. Zvečer ali ponoči se nad morjem ali v bližini obale pri Benetkah pričakuje nastanek močnejših neviht, ki naj bi se okrepile in potovale proti slovenski obali. Nastane lahko tudi močnejša supercelična nevihta, ki lahko prinese točo, močne nalive in predvsem močnejše sunke vetra. Izključene niso niti vodne trombe. Nevihte naj bi nato potovale v notranjost celine in nekoliko izgubile moč, še napovedujejo na Neurje.si.

Zapihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Temperature čez dan bodo od 5 do 10 stopinj nižje kot v ponedeljek. Še vedno bo vroče na Primorskem.

​Ponoči bo oblačno s padavinami, ob morju bodo tudi nevihte. Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila. Nova ohladitev nas bo dosegla v sredo zjutraj, ko bo dež povsod ponehal. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, na Primorskem do 19, najvišje dnevne od 20 do 24, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

V četrtek bo po večini sončno, jutro bo sveže in ponekod megleno. V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastalo bo nekaj kratkotrajnih ploh.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije