NA BRUHANJE JI GRE

Razp******a Slovenka politikom: Danes sem dvignila roke od te naše ljube države

Nezmožnost slovenskih politikov, da se dogovorijo o sestavi koalicije, jo je tako močno ujezilo, da jim je napisala besno pismo.
Fotografija: Politike je pozvala, naj vrnejo svoje mandate. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Politike je pozvala, naj vrnejo svoje mandate. FOTO: Uroš Hočevar

LJUBLJANA – »Niste v peskovniku in ni vam treba imeti vsem enake barve veder in lopatk, s katerimi 'zidate' in rušite gradove iz peska,« piše in pri tem izpostavlja, da, medtem ko se oni gredo politične igrice, v Sloveniji veliko ljudi slabo živi. Ob tem navaja zgodbo mame samohranilke, ki si ne more privoščiti, da bi svojima hčerkicama kupila marelice.

Deklici hodita v varstvo v organizacijo, kjer dela avtorica zapisa. Posebej srce parajoči je naslednji del zapisa: »Zjutraj ob prihodu me je njuna mamica poklicala na stran, iz torbice izvlekla plastično vrečko, mi jo izročila in rekla: 'Se opravičujem, ampak danes smo doma izpraznile oba pujska. Ne vem, koliko je. Prosim, preštejte, in ko bo zmanjkalo za obroke mojih punc, ju, prosim, medtem ko bodo ostali jedli, pošljite pred vrata.'«

»Lepo prosim vrnite svoje mandate, saj delu, za katero ste bili izvoljeni, niste kos, še manj si ga želite opravljati na tak način, kot ste obljubljali,« je pozvala politike v zapisu, ki ga je na facebooku delilo že več kot štiri tisoč ljudi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije