KONEC ZIME?

Razkrivamo vremensko napoved za letošnjo pomlad

Dolgoročna napoved: suho bo.
Fotografija: Koledarska pomlad se začne 21. marca in traja do 21. junija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Koledarska pomlad se začne 21. marca in traja do 21. junija. FOTO: Jure Eržen, Delo

Verjetno že ptički čivkajo, da so pred nami sončni in topli dnevi, a kakšno vreme se nam obeta letošnjo pomlad? Najbolj znani svetovni meteorološki servis AccuWeather je objavil dolgoročno pomladansko vremensko napoved za Evropo.

»Vsi, ki boste želeli pobegniti od zimskega mraza, se boste morali obrniti proti zahodni Evropi, kjer bodo spomladi prevladovale stabilne temperature. Slabe novice prihajajo za prebivalce britanskega otočja, Skandinavije in delov severne Evrope, kjer bo pomlad zaznamovalo obilje padavin,« piše meteorolog AccuWeatherja Eric Leister.

Dolgoročna napoved za letošnjo pomlad. FOTO: Accuweather, posnetek zaslona
Dolgoročna napoved za letošnjo pomlad. FOTO: Accuweather, posnetek zaslona

Prebivalci območja srednje Evrope lahko pričakujejo obdobja vdora hladnega zraka in obdobja dolgotrajne suše. Na prihod pomladnih temperatur bodo najdlje čakali v vzhodnem delu Evrope, kjer se bo mrzel zrak zadrževal še v prvem delu pomladi. Lahko bi tudi še snežilo.

Če spomladi načrtujete počitnice, so po predlogu Leisterja najboljša izbira za to Španija, Portugalska in jug Francije, kjer vremenoslovci napovedujejo nadpovprečno visoke temperature brez padavin.

V Sloveniji se zdi, da je pred nami pomlad z manj dežja od povprečja in tako predvsem suho vreme.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije