Razkrivamo, kam bi poleti šla tretjina Slovencev

To je pokazala raziskava Mediane.
Fotografija: FOTO: Primož Zrnec
Odpri galerijo
FOTO: Primož Zrnec

Če omejitev, povezanih s pandemijo novega koronavirusa, ne bi bilo, bi tretjina Slovencev letošnji poletni oddih preživela na Hrvaškem, je pokazala raziskava Mediane. V Sloveniji bi dopustovalo 38 odstotkov vprašanih. Največ tistih, ki bi ostali v Sloveniji, bi dopustovalo ob obali.

Da že načrtujejo poletni dopust, je odgovorilo 33 odstotkov vprašanih. Osem odstotkov bi jih v primeru, da omejitev, povezanih s pandemijo novega koronavirusa, ne bi bilo, dopustovalo v obmorskih letoviščih drugod po Evropi, nekaj manj pa bi jih dopustovalo zunaj Evrope, so sporočili z Inštituta za raziskovanje trga in medijev Mediana.

Od tistih, ki bi ostali v Sloveniji, bi jih 34 odstotkov dopustovalo ob obali, 31 odstotkov bi jih potovalo po državi, 22 odstotkov bi jih odšlo v toplice, 13 odstotkov pa v gore.


Sodelujoče so povprašali tudi o poslovnih poteh v tujino. 53 odstotkov vprašanih se sploh ne zdi verjetno, da bodo v prihodnjih treh mesecih v tujino potovali poslovno. 27 odstotkov jih je odgovorilo, da to ni verjetno. Da je to verjetno ali zelo verjetno, meni deset odstotkov vprašanih.

Preberite še: Znano, kakšen turistični bon dobijo tisti, ki bodo letos dopolnili 18 let (VIDEO)
Danes dan D: Prihajajo boni za počitnice doma. Preverite, ali ga dobite

Raziskavo je Mediana izvedla 15. in 16. maja z metodo spletnega anketiranja prek svojega spletnega panela. 

Vlada želi državljane k dopustovanju doma sicer med drugim spodbuditi z izdajo turističnih bonov vsem polnoletnim državljanom v višini 200 evrov za polnoletne prebivalce in 50 evrov za mladoletne, ki jih bo mogoče koristiti do konca leta.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije