ŠKANDAL V IZOLI

Razkrivamo identiteto lažne zdravnice in njenega mentorja

V izolski bolnišnici so izsledili zdravnico s ponarejeno diplomo.
Fotografija: Identiteta lažne zdravnice je razkrita. Fotografija je simbolična.
Odpri galerijo
Identiteta lažne zdravnice je razkrita. Fotografija je simbolična.

IZOLA – V Splošni bolnišnici (SB) Izola je pripravništvo opravljala zdravnica s ponarejeno diplomo mariborske medicinske fakultete. Njen mentor Gorazd Plevnik je opazil, da ima pomanjkljivo znanje, in o tem obvestil zdravniško zbornico. Zdravniška zbornica Slovenije je v odzivu na poročanje medijev, da je v izolski bolnišnici pripravništvo opravljala oseba s ponarejeno diplomo mariborske medicinske fakultete, pojasnila, da je v tem trenutku to tudi edini tak primer, ki ji je »poznan oziroma je bila zbornica o njem obveščena v obdobju zadnjih deset let«.
Gorazd Plevnik je prijavil sumljivo zdravnico. 
Gorazd Plevnik je prijavil sumljivo zdravnico. 



Pri zdravniški zbornici so za Pop TV pojasnili, da so bili 2017 res obveščeni o tem primeru in da so takoj začeli obnovo postopka. Ta je pokazal, da se je oseba na pripravništvo prijavila s ponarejeno diplomo domnevno mariborske fakultete. Po neuradnih informacijah tam sploh ni študirala. Pred tem je menda delala kot medicinska sestra, tudi v bolnišnici Izola, česar pa tam niso mogli potrditi. Zdaj v izolski bolnišnici ne dela več, ne kot zdravnica ne kot medicinska sestra. 

Pri zdravniški zbornici so še pojasnili, da morajo sedaj vsi novi člani pokazati originalne listine o izobrazbi. O primeru sicer niso obvestili ministrstva za zdravje in medicinske fakultete, so ga pa prijavili policiji. Policija je potrdila, da o zadevi vodi predkazenski postopek, ki je v zaključni fazi. Za kaznivo dejanje ponarejanja listin je predpisana kazen do dveh let zapora.


Njeno identiteto razkrivamo v članku To je lažna zdravnica, ki je ponaredila diplomo.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije