KARAVANA POMOČI

Razdelili bodo 23 ton pomoči

Karavana na 10.000 km dolgi poti. V 23 dneh bodo obiskali 20 držav.
Fotografija: S starodobniki za dober namen
Odpri galerijo
S starodobniki za dober namen

VRHNIKA  Konec julija se bo na pot iz Francije podalo 800 udeležencev, pretežno študentov, ki bodo s starodobniki peugeot 205 obiskali 20 evropskih držav in na poti razdelili 23 ton šolskih potrebščin in medicinske opreme socialno ogroženim družinam.
Francoska organizatorja karavane s predsednico TD Blagajana Mirjam Suhadolnik FOTOGRAFIJE: Jure Žitko
Francoska organizatorja karavane s predsednico TD Blagajana Mirjam Suhadolnik FOTOGRAFIJE: Jure Žitko

Karavana bo potovala po Franciji, Švici, Italiji, Avstriji, Sloveniji, Hrvaški, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Albaniji, Grčiji, Makedoniji, Bolgariji, Romuniji, Madžarski, Slovaški, Poljski, Češki, Nemčiji, Nizozemski in Belgiji. V sredo, 31. julija, pozno popoldne bodo iz Avstrije prispeli v Slovenijo. Tudi letos, tako kot lani, se bodo ustavili in nastanili v športnem parku na Vrhniki.


Francoski organizatorji so bili lani z nastanitvijo in organizacijo, ki so jo pripravili člani Turističnega društva Blagajana z Vrhnike skupaj s številnimi prostovoljci in preostalimi društvi, zelo zadovoljni in so v svoji zahvali zapisali, da je bila Vrhnika najboljša gostiteljica na vsej njihovi poti.
 

Vrhničani najboljši organizatorji


Vrhniški organizatorji tudi letos napovedujejo pester program, ogled mesta, spoznavanje lokalnih običajev in znamenitosti v okolici. Gostinci bodo za vse udeležence skuhali večerjo, turistični delavci pa bodo pripravili bogat kulturni program. Turistično društvo tudi letos vse Vrhničane vabi, da se jim pridružijo v večernih urah v športnem parku, da se skupaj z udeleženci karavane poveselijo, saj je vsako tako druženje s turističnega vidika dobrodošlo.


Vsake take avanture lahko v prihodnosti prinesejo nove turiste z družinami, saj gre za izjemno promocijo kraja v številnih medijih in na družabnih omrežjih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije