OBILNO DEŽEVJE

Prožili so se plazovi, meteorne vode zalivale objekte

Prve snežne padavine, sunki burje pa dosegajo hitrost 100 kilometrov na uro.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen, Delo 
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen, Delo 

Obilno deževje je danes povzročilo nekaj težav, zalilo je več objektov. Zaradi razmočenega terena sta se sprožila tudi dva zemeljska plazova, eden od teh ogroža stanovanjsko hišo, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.


Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) je ponekod zapadel sneg, sunki burje pa dosegajo hitrost 100 kilometrov na uro.
 

Zvečer se bo meja sneženja še spuščala


Zaradi obilnega deževja so danes do 18. ure zabeležili skupno 12 dogodkov, in sicer na območjih občin Brezovica, Celje, Domžale, Dravograd, Kočevje, Ljubljana, Prevalje, Slovenske Konjice, Tržič, Vrhnika in Zreče. Meteorna voda je v večini primerov zalila prostore oziroma ogrožala objekte. Na terenu posreduje 14 gasilskih enot, od tega tri poklicne, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Preberite še: Slovenija v belem, od 20 stopinj do snega v manj kot 24 urah (FOTO)

Zvečer se bo meja sneženja predvidoma še nekoliko spustila, snežiti bo začelo tudi nad okoli 700 metri na Koroškem, Notranjskem in Kočevskem. V predelih nad okoli 800 metri bo tudi v noči na ponedeljek nevarnost snegoloma, padavine pa bodo v drugi polovici noči oslabele.

 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije