PRAVO POLETJE

Proti Istri in Dalmaciji ob koncu šole? Kot kaže, bo peklensko

Objavljeno 17. junij 2019 11.37 | Posodobljeno 17. junij 2019 11.56 | Piše: Ma. M.

Te dni bodo temperature precej nižje kot minuli teden, obeta pa se vnovičen dvig.

Šolarji se bodo lahko veselili lepih in toplih dni ob začetku počitnic. FOTO: Getty Images/istockphotomolchanovdmitry
Po vročinskem tednu na hrvaški obali, v Istri in Dalmaciji, je konec tedna tako kot Slovenijo naše južne sosede zajelo nestanovitno vreme. Temperature so se občutno spustile. Kot napovedujejo hrvaški vremenoslovci, pa se zdaj obeta lepo vreme.
image
Napoved vremena v Pulju zadnja dva tedna junija. FOTO: DHMZ
Ponekod bo sicer pihala burja, danes in jutri pa so še možne padavine, nekaj ploh in grmenja. Dnevne temperature bodo v Dalmaciji okoli 30 stopinj Celzija.

 
Vse manj verjetnosti za padavine ob koncu šole

Marsikdo se bo že konec tedna odpravil na morje, kajti šola se končuje prihodnji ponedeljek. Začetek počitnic bo kot kaže
image
Dolgoročna napoved za Makarsko. FOTO: DHMZ
idealen za morske počitnice: Od petka naprej bodo dnevne temperature v Istri dosegle do 25 stopinj, ponoči se bodo spustile na najmanj 18. Konec tedna je možnost kakšne vročinske nevihte.

Zadnji dan šolskega leta, 24. junija, portal AccuWeather, ki je znan po dolgoročnih napovedih, za Pulj napoveduje 31 stopinj in sončno vreme. Podobno tudi ves zadnji junijski teden.

Tudi na naši obali bo od srede naprej lepo vreme z visokimi temperaturami, na državni praznik, 25. junija, AccuWeather napoveduje 33 stopinj, za slovenske šolarje torej idealen začetek počitnic. 
image
Kako kaže za Piran prihodnji teden? FOTO: AccuWeather

Sicer pa Arso poroča o hladnejšem morju: »Burja je premešala površinsko plast morja, ob tem se je morje ohladilo za dobrih 6 stopinj. Trenutna temperatura je 20,3 stopinje Celzija.«
image
Hrvaška te dni. FOTO: DHMZ

Kako kaže pri nas?
Popoldne bo deloma sončno, ponekod občasno tudi pretežno oblačno. Ponekod se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma kot posamezne nevihte. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27, na Primorskem do 30 Celzija.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, tudi nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem ob šibki burji do 23, najvišje dnevne od 24 do 30, na Goriškem do 32 stopinj.

Obeti
V sredo in četrtek bo deloma sončno, popoldne bo nekaj ploh in neviht.

Deli s prijatelji