PRAVO POLETJE

Proti Istri in Dalmaciji ob koncu šole? Kot kaže, bo peklensko

Te dni bodo temperature precej nižje kot minuli teden, obeta pa se vnovičen dvig.
Fotografija: Šolarji se bodo lahko veselili lepih in toplih dni ob začetku počitnic. FOTO: Getty Images/istockphotomolchanovdmitry
Odpri galerijo
Šolarji se bodo lahko veselili lepih in toplih dni ob začetku počitnic. FOTO: Getty Images/istockphotomolchanovdmitry

Po vročinskem tednu na hrvaški obali, v Istri in Dalmaciji, je konec tedna tako kot Slovenijo naše južne sosede zajelo nestanovitno vreme. Temperature so se občutno spustile. Kot napovedujejo hrvaški vremenoslovci, pa se zdaj obeta lepo vreme.
Napoved vremena v Pulju zadnja dva tedna junija. FOTO: DHMZ
Napoved vremena v Pulju zadnja dva tedna junija. FOTO: DHMZ
Ponekod bo sicer pihala burja, danes in jutri pa so še možne padavine, nekaj ploh in grmenja. Dnevne temperature bodo v Dalmaciji okoli 30 stopinj Celzija.

 
Vse manj verjetnosti za padavine ob koncu šole

Marsikdo se bo že konec tedna odpravil na morje, kajti šola se končuje prihodnji ponedeljek. Začetek počitnic bo kot kaže
Dolgoročna napoved za Makarsko. FOTO: DHMZ
Dolgoročna napoved za Makarsko. FOTO: DHMZ
idealen za morske počitnice: Od petka naprej bodo dnevne temperature v Istri dosegle do 25 stopinj, ponoči se bodo spustile na najmanj 18. Konec tedna je možnost kakšne vročinske nevihte.

Zadnji dan šolskega leta, 24. junija, portal AccuWeather, ki je znan po dolgoročnih napovedih, za Pulj napoveduje 31 stopinj in sončno vreme. Podobno tudi ves zadnji junijski teden.

Tudi na naši obali bo od srede naprej lepo vreme z visokimi temperaturami, na državni praznik, 25. junija, AccuWeather napoveduje 33 stopinj, za slovenske šolarje torej idealen začetek počitnic. 
Kako kaže za Piran prihodnji teden? FOTO: AccuWeather
Kako kaže za Piran prihodnji teden? FOTO: AccuWeather

Sicer pa Arso poroča o hladnejšem morju: »Burja je premešala površinsko plast morja, ob tem se je morje ohladilo za dobrih 6 stopinj. Trenutna temperatura je 20,3 stopinje Celzija.«
Hrvaška te dni. FOTO: DHMZ
Hrvaška te dni. FOTO: DHMZ


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije