GNEČA

Prometni infarkt, na meji se čaka in čaka

Gneča je na mejnih prehodih in na Gorenjskem.
Fotografija: Mejni prehod s Hrvaško. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Mejni prehod s Hrvaško. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – Dopustniški konec tedna se velike množice Slovencev vračajo iz Hrvaške, čez državo pa domov potujejo tudi številni tujci. A preden lahko pridejo tja, vsi čakajno na mejnih prehodih.

Trenutno je najhujše na mejnem prehodu čez Kolpo v Metliki, kjer je čakalna doba za vstop v Slovenijo kar dve uri. Po uro in pol se po informacijah prometnoinformacijskega centra čaka na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja in na Obrežju (avtobusi). Po uro se čaka na mejnem prehodu Petrina in Gruškovje, v Sočergi 40 minut, po 20 minut pa v Zgornjem Leskovcu in Slovenski vasi.

Na Hrvaškem (predvsem v Istri) so daljši zastoji proti mejnim prehodom s Slovenijo, po Sloveniji pa so gneče in zastoji na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Kolona je dolga približno pet kilometrov. Predor občasno zapirajo. Proti Kranjski Gori priporočajo izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Gneča je tudi na cesti Bohinj–Bled na Bledu.
Mejni prehod Karavanke. Predor občasno zapirajo. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Mejni prehod Karavanke. Predor občasno zapirajo. FOTO: Tomi Lombar, Delo

Cesta čez Korensko sedlo je zaradi prometne nesreče z udeležbo dveh vozil zaprta. Predor Ljubelj občasno zapirajo proti Avstriji zaradi izvajanja mejne kontrole na avstrijski strani.

Imamo pa tudi dobro novico. Predčasno so namreč končali dela za ta konec tedna in odprli priključek Vrhnika na primorski avtocesti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije