HVALEŽNOST

Prlek Američana vrnil v življenje!

Objavljeno 24. junij 2019 22.01 | Posodobljeno 24. junij 2019 22.01 | Piše: Oste Bakal

Lokostrelca, Američan Brady Ellison in njegova slovenska žena Toja Černe Ellison, hvaležna prleškemu zdravilcu Stanku Filipiču.

Teja Černe Ellison v Filipičevih rokah
Američan Brady in Toja Černe Ellison, ki ju družita ljubezen in lokostrelstvo, sta za svoje zadnje dosežke v športu hvaležna predvsem uglednemu slovenskemu zdravilcu.

»Pred približno letom dni sva pomoč poiskala pri bionergetiku Stanku Filipiču iz Prlekije. Brady je imel zaradi več kot 10-letne lokostrelske kariere hude bolečine v prstih, ki so mu onemogočale treninge in slabšale rezultate na tekmovanjih. V Ameriki je obiskal več kot pet specialistov za dlani in vsi so mu svetovali le to, naj odloži lok in raje počne kaj drugega. Bradyja je to kot nočna mora pestilo več kot dve leti,« nam je povedala slovenska reprezentantka Toja.

Na Stanka se je prva spomnila Toja, ki ji alternativna medicina in energijsko zdravljenje nista tuja, saj študira alternativno medicino in se ji misel, da bi bilo lahko Bradyjeve kariere kar tako konec, ni zdela sprejemljiva. Že prvo srečanje s Stankom je bilo magično.
 

Bolečina je postopoma izginjala


»Najpomembnejše je, da se je bolečina v Bradyjevih prstih že po prvi terapiji prepolovila. Po drugi in tretji je ostal samo še malce neprijeten občutek, ki pa je iz dneva v dan počasi izginjal. Zdaj Brady lahko spet strelja od šest do osem ur na dan, kar se že vidi na njegovih rezultatih. Samo v zadnjem mesecu je dvakrat stal na najvišji stopnički na tekmah svetovnega pokala v Kolumbiji in turški Antalyi ter dvakrat osvojil bron na tekmah v kitajskem Šangaju. Popolnoma brez bolečin!
image
Ameriško-slovenski lokostrelski par Ellison

Zadnja medalja, ki si jo je Brady pristreljal v Turčiji, je tudi njegova 100. mednarodna medalja, in hkrati se mu je že 10. leto zapored uspelo uvrstiti na finale svetovnega pokala, na katerega se vsako leto uvrsti le osem lokostrelcev na svetu,« še pove simpatična Toja, ki je lani postala svetovna podprvakinja v poljskem lokostrelstvu, letos pa si je na tekmah svetovnega pokala priborila dragocene točke za nastop na finalu, ki bo septembra v Rusiji.

»Stanko je Bradyju vrnil življenje in ljubezen do lokostrelstva ter obema dvignil notranjo moč za premagovanje vsakodnevnih ovir, za kar sva mu neskončno hvaležna. Hvaležna sva Stanku za njegovo energijo, trud in moč, ki nama jo daje, da je najino življenje lažje in bolj veselo,« nam je še povedala sogovornica, ki je minulo nedeljo dosegla izjemen uspeh. Zmagala je namreč na tekmi na ameriškem pokalu Gator, kjer je postavila nov državni rekord 709 (od 720) krogov, kar je do zdaj najboljši rezultat med moškimi in ženskami v Sloveniji.
Deli s prijatelji