VREME

Prižgana rdeča: delom Slovenije grozi toča

Nevihte najbolj verjetne na severozahodu države.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

LJUBLJANA – Za danes so vremenoslovci napovedali možnost neviht, te pa lahko s seboj prinesejo tudi nastanek toče. Za katere dele Slovenije trenutno gori rdeč alarm zaradi velike nevarnosti tega pojava, si lahko ogledate tukaj:
 


Za zahod države je sicer za danes prižgan rumeni alarm. Za severozahod zaradi možnosti krajevnih neviht, za jugozahod pa zaradi močnejšega vetra.

Popoldne bo v notranjosti bolj oblačno, nastale bodo posamezne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše na severu in severozahodu, napovedujejo pri agenciji za okolje (Arso).

Pihal bo severovzhodni veter. Na Primorskem bo po večini sončno, zapihala bo šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27, na Primorskem okoli 32 stopinj Celzija.

Jutri bo na Primorskem dokaj sončno s šibko do zmerno burjo. Drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, le zjutraj bo ponekod na severu še rahlo deževalo. Jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 24 do 28, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.

V petek in soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Predvsem v hribovitem svetu bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte. Na Primorskem bo ob šibki burji prevladovalo razmeroma sončno in vroče vreme.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije