IZDANO OPOZORILO

Slovenijo zajelo silovito neurje, ponekod za pest debela toča (FOTO)

Vremenoslovci so napovedali buren večer.
Fotografija: Toča v Domžalah. FOTO: Bralka Maruša
Odpri galerijo
Toča v Domžalah. FOTO: Bralka Maruša

Napovedi o hudem neurju in debeli toči so se žal uresničile. Dele osrednje Slovenije je zajela močna toča, ki je bila ponekod v velikosti teniške žoge. Najhuje je bilo pri Domžalah, po poročanju bralcev pa ni prizaneslo niti prebivalcem Litije. Uprava za zaščito in reševanje poroča o nalivih na Koroškem. Tam imajo težave tudi z zemeljskimi plazovi.

Toča v Litiji. FOTO: Bralka Vida.
Toča v Litiji. FOTO: Bralka Vida.





Agencija RS za okolje (Arso) je že dopoldne opozorila o večernem neurju, ki bo zajelo Slovenijo. Predvsem v severni polovici Slovenije bodo krajevne nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč. Po poročanju portala Neurje.si bo najhuje v bližini meje z Avstrijo, kjer »je mogoče silovito neurje z močnimi nalivi, s sunki vetra in točo, ki bo lahko sprva tudi debela! Toča lahko v premeru, ob dovolj razvitih nevihtah, lokalno preseže debelino 4 cm.«

Četrtek bo vroč

Do jutra se bo po poročanju Arsa ozračje umirilo. Jutranje temperature bodo od 16 do 21, na Primorskem do 23 °C. V četrtek bo po večini sončno, v gorskem svetu bo popoldne nastala kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 32, na Goriškem do 34 °C.

Kakšno pa je stanje pri vas? Pošljite nam fotografije ali posnetke prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije