VREMENSKA NAPOVED

Prihajajo nove nevihte, svarijo vremenoslovci

Sredi dneva bodo krajevne plohe in nevihte.
Fotografija: Nevihta na Krasu (fotografija je simbolična.) FOTO: Marko Feist, Slovenske novice
Odpri galerijo
Nevihta na Krasu (fotografija je simbolična.) FOTO: Marko Feist, Slovenske novice

Vremenoslovci napovedujejo, da lahko danes pričakujemo posamezne plohe in nevihte. Pri Agenciji RS za okolje (Arso) opozoril trenutno ni, kar pomeni, da nevihtnih oblakov nad Slovenijo še ni, a že kmalu se bo vremenska slika nad nami spremenila. Popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo veter severnih smeri, ki se bo najbolj občutil na severu in vzhodu Slovenije.



Vremenoslovec Blaž Šter je po včerajšnjem neurju, ki se je razbesnelo nad Ljubljano, pojasnil, kako hitro lahko pride do spremembe vremena. »Nad severnim Jadranom jasnina, nad kopnim pa kopasta oblačnost. Lep prikaz, kako se kopno hitreje segreje in nastane nestabilnost. Razvoj konvekcije nad severno Italijo pa je preprečeval toplejši zrak v višinah,« je zapisal.



Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 20, na Primorskem okoli 23 stopinj Celzija. V sredo bo precej jasno, sredi dneva v notranjosti Slovenije občasno zmerno oblačno. Pihal bo severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, v alpskih dolinah okoli 3, najvišje dnevne od 19 do 24 stopinj.
Preberite tudi: Tako se je razbesnelo nebo: toča grozi tudi drugod (VIDEO)
Obeti: V četrtek in petek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Predvsem v popoldanskem času bodo krajevne plohe. Še bo pihal veter severnih smeri.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije