HLADNEJE BO

Prihaja močnejši dež, vremenoslovci izdali opozorilo

Meja sneženja se bo spustila.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Gasilci Prevalje
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Gasilci Prevalje

LJUBLJANA – Po zadnjih modelskih izračunih bo v sredo popoldne in v noči na četrtek mogoče močnejše naraščanje manjših rek in hudourniških vodotokov predvsem na območju osrednje in jugovzhodne Slovenije. ​Pri tem se lahko razlijejo. V četrtek bodo mogoča razlivanja ob manjših vodotokih tudi drugod po državi in ob večjih rekah zlasti v jugovzhodni Sloveniji, obvešča agencije za okolje (Arso).

Vodnatost rek je po večini srednja. Izjema so manjši vodotoki v Pomurju in posamezne manjše reke s povirjem na Pohorju in na zahodu države, ki imajo malo vodnatost. Naraščajo reke v porečjih Kolpe in Krke ter Sava v spodnjem toku, reke drugod po državi pa so večinoma ustaljene. Danes bodo reke v splošnem ohranjale vodnatost, reke na jugovzhodu se bodo prehodno ustalile.

Snežilo bo vse niže

Medtem ko bo danes spremenljivo oblačno s popoldanskimi plohami in z najvišjimi dnevnimi temperaturami od 15 do 20 stopinj Celzija, pa bo jutri oblačno s pogostimi padavinami. Zvečer in v noči na četrtek vremenoslovci napovedujejo krajevne nalive. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 11, najvišje dnevne od 7 do 14, na Goriškem do 16 stopinj Celzija.

Tudi v četrtek bo oblačno in deževno. Še hladneje bo, meja sneženja se bo spustila do okoli 1000 metrov nadmorske višine. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. V petek bo pretežno oblačno, občasno bodo še rahle padavine, meja sneženja se bo še nekoliko spustila. V soboto bo vreme verjetno stabilnejše in brez padavin, od nedelje do torka pa bo verjetnost za plohe majhna. Jutranje temperature bodo okoli 5, popoldanske pa do 15 stopinj Celzija.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije