Predstavitvena informacija

NOVI DATUM: Olimpijski festival v Kranjski Gori 9. 2.

Olimpijski festival je namenjen otrokom in njihovemu stiku s športom, spoznavanju športnega duha in fair playa, s čimer jih želimo navdušiti nad gibanjem in vse skupaj obogatiti z delčkom olimpijske izkušnje.
Fotografija: Po skupnem ogrevanju, ki ga bo vodil lisjak Foksi, pa se bodo športni izzivi začeli. FOTO: OKS
Odpri galerijo
Po skupnem ogrevanju, ki ga bo vodil lisjak Foksi, pa se bodo športni izzivi začeli. FOTO: OKS

Z zabavo, športnimi izzivi in pestrim spremljevalnim programom jim želimo prikazati, kako pomembno se je športno udejstvovati in kako lahko šport pozitivno vpliva na njihovo življenje in dosežke.
 

KJE IN KDAJ

Olimpijski festival bo v Kranjski Gori, na velikem travniku ob Hotelu Kompas, in sicer v soboto, 9. februarja, od 9. do 15. ure.

Kot vsak olimpijski športni dogodek bomo tudi Olimpijski festival začeli z olimpijskim protokolom. Otroci bodo v družbi športnika in spremljavi olimpijske himne v središče prizorišča prinesli pravo olimpijsko baklo in olimpijsko zastavo. Prebrali bomo zaprisego športnika in prižgali olimpijski ogenj, ki bo gorel vse do konca Olimpijskega festivala. Po skupnem ogrevanju, ki ga bo vodil lisjak Foksi, pa se bodo športni izzivi začeli. Otroke na enem mestu čaka več kot 20 različnih športnih izzivov in vsak izmed njih bo zagotovo našel šport, ki ga bo navdušil in motiviral za nadaljnje športne izzive.
 

ŠPORTNI IZZIVI

Otroci in njihovi starši se bodo lahko preizkusili v naslednjih »snežnih in ledenih« športnih izzivih:
  • curling
  • alpsko smučanje (veleslalom in smuk)
  • sankanje
  • biatlon
  • odbojka na snegu
  • hokej na snegu
  • deskanje na snegu
  • drsanje
  • kolesarjenje na snegu
  • tek na smučeh
  • smučarski skoki
  • bob in skeleton

SPREMLJEVALNI PROGRAM


Športni izziv s svojim vzornikom in olimpijska kolajna za najbolj vztrajne

Športniki so najboljši ambasadorji svojih športnih panog, vzor premišljenosti, odločnosti, pokončnosti, iznajdljivosti, spretnosti, vztrajnosti, poštenega dvoboja in ne le telesne, temveč tudi miselne moči. Nekaj najboljših slovenskih športnikov boste lahko spoznali tudi na Olimpijskem festivalu. In ker so najboljši vrhunski športniki za svoj trud poplačani z olimpijsko kolajno, prav posebne olimpijske kolajne čakajo tudi otroke, ki bodo uspešno opravili športne izzive in jih zapisali v svoji olimpijski zgibanki. Vsekakor dobra motivacija za vse mlade športne upe!


Zimski olimpijski utrip v Kranjski Gori

Športni izzivi pa niso edini vzrok za obisk Olimpijskega festivala, saj bo v Kranjski Gori še veliko drugih aktivnosti in zanimiv spremljevalni program, ki bo poskrbel, da tudi tistim, ki niso največji športni navdušenci, ne bo dolgčas.

Medtem ko se bodo otroci na celotnem prizorišču Olimpijskega festivala zabavali, se učili novih spretnosti, spoznavali različne športe ter se preizkušali v različnih izzivih, bomo vsem obiskovalcem ponudili tudi glasbeno popestritev, zanimiv spremljevalni program, predstavitev olimpijskega protokola in veliko več!

Več na: www.festival.olympic.si

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije