SMS-DONACIJE

Pri donaciji za malega Krisa so ji »zaračunali« dodaten evro?

Po družbenih omrežjih se širijo neresnične informacije.
Fotografija: Vsa Slovenija stiska pesti za Krisa in družino. FOTO: osebni arhiv
Odpri galerijo
Vsa Slovenija stiska pesti za Krisa in družino. FOTO: osebni arhiv

LJUBLJANA – V teh dneh vsa Slovenija diha za malega Krisa, ki nujno potrebuje pregrešno drago zdravilo. Od včeraj je mogoče družini malega borca pomagati tudi z donacijami prek SMS-sporočil (KRIS5 na 1919), na ta način pa uporabniki različnih operaterjev prispevajo pet evrov.

Na družbenih omrežjih se je kmalu pojavila informacija, da Telekom Slovenije svojim uporabnikom ob poslanem SMS-sporočilu poleg petih evrov zaračuna še dodatnih 1,1 evra, kar naj bili ljudje izvedeli pri preverjanju trenutne porabe. 

Telekom: Gre za informativno porabo

Telekom Slovenije. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Telekom Slovenije. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Kot nam je pojasnila predstavnica za stike z javnostjo pri omenjenem podjetju Katarina Prešeren, te informacije nikakor ne držijo. Kot nam je zagotovila, bodo vsa sredstva, zbrana prek SMS-donacij, v celoti nakazali Krisu oziroma društvu Palčica pomagalčica. V zgoraj omenjenem primeru gre namreč za prikazovanje informativne porabe z DDV. 

Na mesečnem računu bodo uporabnikom zaračunali le pet evrov

»Uporabnikom se pri preverjanju informativne porabe (če pošljejo SMS PORABA na 1919) namreč prikaže znesek SMS-donacije z DDV (22 odstotkov), čeprav so donacije obdavčene po stopnji 0 odstotkov. Na mesečnem računu bo uporabnikom zaračunan le znesek v višini 5 EUR (stopnja DDV je 0 odstotkov),« zagotavlja Prešernova. Kot še dodaja, pri SMS-donacijah nikoli ne zaračunavajo dodatnih stroškov, saj se zavedajo, kako pomembno je, da tisti, ki sredstva potrebuje, ta dobi v celoti.

Za Krisa bodo sicer donirali tudi kot podjetje, je še pojasnila. 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije