Preverite, kdo naj bi bil upravičen do bona za 200 evrov

V javnost so pricurljale nove informacije o bonih, s katerimi želi vlada pomagati turizmu. 
Fotografija: Fotografija je nastala leta 2018. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je nastala leta 2018. FOTO: Leon Vidic, Delo

Zaradi koronavirusa se je slovenski turizem znašel v nezavidljivi situaciji. »Turizem ni samo na kolenih, ampak na tleh,« je v začetku meseca dejal minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. Eden izmed načinov, kako pomagati, da prebrodi te težke mesece, so boni, ki naj bi jih dobili državljani in državljanke.

A po poročanju Slovenske tiskovne agencije bodo do bonov za spodbujanje dodatne potrošnje v turizmu v višini 200 evrov upravičeni le redno zaposleni in samozaposleni, ki so stari vsaj 18 let.

Veljali naj bi do 31. decembra oziroma do 28. februarja 2021. Z njimi bi upad v turizmu ublažili s 60 do 70 odstotkov na 40. V osnutku tretjega protikorona paketa, ki bo na mizi jutri, še piše, da boni ne bodo vplivali na regres. Državni proračun naj bi stali okoli 200 milijonov evrov.


Vračamo se nekaj deset let nazaj


Da je nujno čim prej zagnati turizem, je pred dnevi na spletnem srečanju, ki ga je pripravila Slovenska turistična organizacija (STO), povedal tudi direktor Evropske potovalne komisije Eduardo Santander. Prepričan je tudi, da bo potovanje še nekaj časa potekalo bolj po tleh in da se bo zaradi situacije potovanje vrnilo nekaj desetletij nazaj, ko so ljudje pretežno potovali z vlaki, avtobusi in avtomobili.

V STO pa so zagnali kampanjo, s katero želijo spodbuditi dopustovanje na domačem trgu.
V ponedeljek, pod pogojem, da v sobi ni več kot dveh ljudi oziroma ene družine, odpirajo svoja vrata hostli in planinske koče.


Še več o ukrepih, ki so predvideni v tretjem protikorona zakonu, preberite tukaj
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije